Abbotsross Dunluce, voorjager Marleen Sluijs

‘Dit jaar is de Nimrod voor mij geen ontspannen uitje met vriendinnen’

Zeer trots ben ik, dat ik samen met mijn te grote zwarte labrador retriever Abbotsross Dunluce een uitnodiging heb ontvangen om deel te nemen aan de Nimrod. Dit jaar is de Nimrod voor mij dus geen ontspannen uitje met vriendinnen!

AbbBentleyotsross Dunluce, voor ons Bentley, inderdaad het automerk, is geboren op 1 mei 2008 bij Wim en Mary Reinders. Mary heeft Bentley voor mij uitgekozen.
Volgens haar stond op één hond de hoofdletter M. Abbotsross Dunluce ging dus met ons mee naar huis!

Mijn ervaring met de jachthondensport begon in 2000 met onze ‘dual purpose’ labrador retriever Gruise Epper’s Kwibus. Samen met mijn man, Jan, volgden wij met Kwibus de KNJV zelfopleiding jaMarleen 1chthond bij Petra Senteur. Daar raakten wij aardig besmet met het “jachthondenvirus”. Kwibus werd opgevolgd door Bentley. Toch nog mijn eigen Bentley!

Ik heb de eerste jaren ontzettend veel opgestoken van mijn trainer Koos Kommers en de laatste jaren heel veel geleerd van Jan.

In de Wieringermeer en in de Zuid Schermer mag ik de jagers bijna wekelijks laten zien dat alles wat op wedstrijden wordt getest ook in de praktijk kan worden waargemaakt. Soms lukt dat!

Ook de grote tableau’s schuw ik niet. Picker-uppen in België vind ik ontzettend leuk!

Ik wens de organisatie, de keurmeesters, de voorjagers en iedereen die komt kijken een hele leuke, sportieve en gezellige dag toe!