Abbotsross Sentry (Candy), voorjager Joke van Ark

 

Eigenlijk is honden trainen heel simpel, alleen het aller moeilijkste is om simpel te trainen

 

Waarom is het dan toch zo moeilijk om een constant hoog nivo te bereiken en te behouden met je  hond? In de eerste plaats omdat je hond geen machine is en misschien is de makkelijkste weg wel de moeilijkste.

candy1Toen ik in 1992 begon met mijn eerste cursus wist ik niet wat ik allemaal nog moest leren. Wat ik wel wist dat dit iets was wat ik wilde. Zo mooi samen met je hond bezig te zijn en altijd buiten.

Vier jaar geleden plaatste Candy zich voor de eerste keer voor de Nimrod.  Ze kreeg een uitnodiging. Omdat ik vond dat Candy toen nog niet zover was heb ik de uitnodiging niet aangenomen. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Candy had nog teveel hiaten en had nog genoeg te leren.

Het is de kunst om te zien waar je naar kijkt. Ook al moet je hond naar jou luisteren,  zeker zo belangrijk is het dat je luistert en kijkt naar wat deze hond aan mogelijkheden heeft.

candy12

foto Henk Eggink

Wat wel jammer was dat Candy in de jaren daarna heel veel blessures heeft gehad. We hebben daarvoor  stad en land afgereisd. Gelukkig is dat allemaal goed gekomen. Met als resultaat voor de tweede keer een uitnodiging voor de Nimrod.  Bravo Candy!

Candy is een echte wildvinder. Ze heeft op de Artemis in 2014 alle apporten binnengehaald met als resultaat een uitnodiging voor de allereerste Champions Trophy in 2015. Ook hier heeft ze alle apporten binnengebracht en behaalde een mooie 4e plaats. Apetrots ben ik dat we samen dit mogen meemaken als afsluiting van een prachtige hondenloopbaan.

Ik wens alle andere deelnemers een mooie dag en een sportieve wedstrijd.

In al die jaren zijn er erg veel mensen geweest die zich ingezet hebben om deze eindstreep te behalen.  DANK DANK DANK.

Maar bovenal:  Dank je wel lieve Candy voor alles wat je mij geleerd hebt, terwijl ik jou iets aan het leren was.