Bente v.d. Waterlandspolder, voorjager Wilfred Schenk

‘Bente ging steeds efficiënter werken’

Ruim 6 jaar geleden is Bente v.d. Waterlandspolder bij ons in Hulshorst geboren. In tegenstelling tot onze Nimrod winnaar van 2013 Waterlands Miss Maine is dit geen Amerikaanse werklijn maar een Engelse bloedlijn. Leuk om nu met een zelf gefokte hond aan de Nimrod deel te nemen. Bente was vanaf het begin een leuke zachtzinnig en attente hond. De eerste drie jaar heb ik eigenlijk niet of nauwelijks proeven of wedstrijden gelopen met haar. Wel ging ze vaak mee op jacht. De reden dat ik niet veel met haar trainde is dat ik al met een aantal andere honden wedstrijden liep.

Bente 1Twee jaar geleden gaf onze zoon Jesse, toen 10 jaar, aan het leuk te vinden om met Bente te gaan trainen en jagen. Jesse ging vanaf toen wekelijks mee met de trainingen en maakte haar lekker enthousiast. Bente en zijn jonge voorjager hadden eigenlijk direct al een goede klik met elkaar.
Dit resulteerde het eerste jaar al in een aantal zeer hoge B diploma’s. Het daarop volgden er meerdere hoge A diploma’s, hier waren wij natuurlijk super trots op!
Jesse gaf aan dat hij het deelnemen aan de MAP’s nog te complex vond.

Dat was de reden dat ik Bente in training nam. Het afgelopen voorjaar had ik haar ingeschreven voor de PJP Gelderland. Dit was voor mij de test om te kijken of ik deze zomer bente 2verder zou gaan trainen met haar. Met mijn trainer Wim Rijersen had ik afgesproken dat, als Bente alle apporten zou binnen brengen tijdens deze PJP, we haar zouden klaar stomen voor het mappen seizoen. Zelf had ik grote twijfels over het doorzettingsvermogen en het soms inefficiënte zoekpatroon van Bente. Tot mijn verbazing haalden we een mooie tweede prijs op deze pittige wedstrijd. Zo gezegd zo gedaan…we gingen om de twee weken trainen onder de bezielende leiding van Wim en Marie Rijersen. De trainingen verliepen goed en Bente ging steeds efficiënter werken.

Helaas verliepen de eerste twee MAP’s van dit seizoen teleurstellend, waarop ik overwoog verder te gaan met ons aanstormende talent James vd Waterlandspolder. Echter tijdens de
MAP in Leek kwam het omslagpunt voor Bente. Wij behaalden tijdens deze wedstrijd zowel met Bente als met de jonge James twee prachtige A diploma’s.  De daarop volgende 4 MAP’s verliepen goed. En zo wisten we ons op de valreep te kwalificeren voor de Nimrod.

We gaan op 9 november nog meer genieten als twee jaar geleden, toen vanuit de favorietenrol, nu is meedoen al helemaal geweldig!

Ik wens alle de deelnemers veel succes en plezier!