Boris v.d. Mennink Weide, voorjager Ronald Strous

 

onze gezamenlijke hobby, waaraan we alle drie veel plezier beleven

Zeven jaar geleden haalden wij onze nieuwe pup Boris op. Met mijn vorige hond had ik bij de plaatselijke KC naast gehoorzaamheid al wat geapporteerd en op clubniveau een B diploma gehaald, maar nog nooit met wild getraind. Eén van de eerste klussen was een geschikt trainingsgroepje te vinden. Dat lukte gelukkig snel en bij Pascal en de KNJV Gouda werd ik wegwijs gemaakt in het apporteerspelletje. Dat leidde al vrij snel tot een aantal SJP B diploma ‘s en een seizoen later ook tot een aantal diploma’s MAP B.

1411-odoornerveen-3Het spelletje bleek erg leuk. Boris en ik hadden er plezier in en ook Jane, mijn vrouw en fervent vogelliefhebber begon het leuk te vinden. De weerzin tegen een koelkastje in de berging met wild er in verdween langzaam en zelfs bij de vogelwerkgroep was er begrip voor haar nieuwe hobby.wedstrijd-leeuwarden_img_8527_150207

Vanaf toen was het onze gezamenlijke hobby, waaraan we alle drie veel plezier beleven. Jane is als support, kritische waarnemer en helper een onmisbare schakel in ons team geworden.

Met Angelique, Piet en Natascha als trainers konden wij de stap maken naar een eerste en later zelfs een tweede SJP A diploma. Met nog steeds Natascha en Piet als trainers en vanaf die tijd ook Gerard, probeerden we een MAP A te halen. Boris ging vooruit en wij misschien ook wel, maar een allang sluimerend probleem werd steeds hardnekkiger. Daar moesten we wat mee, maar wat?

Gelukkig kenden we vanuit  het ‘circuit’ de naam van Joachim en zijn we afgelopen najaar naar hem toegegaan. Alle trainingen en wedstrijden hebben we enkele maanden stop gezet en vanaf nul bouwden we samen met hem de training weer op.

Dat we op 14 november meedoen met de Nimrod komt door Boris maar hij is door veel meer mensen dan zijn voorjager geholpen om zo ver te komen.