Chips of the Spring Cottage, voorjager Jur van Bijnen

 

Zij is een pittige dame die best van zich af durft te bijten

 

Mijn naam is Jur van Bijnen, ben 64 jaar en heb twee dochters en drie kleinkinderen.

Achtendertig jaar geleden heb ik mijn eerste hond aangeschaft. Het was een Golden Retriever die een gewone huishond was. De tweede hond Jur en Chips op weg naar de Nimrodwas ook een Golden. Daar ging Jeanette mee trainen en ik werd aangestoken door haar enthousiasme. Toen heb ik ook een Golden voor mezelf gekocht en ben daarmee begonnen te trainen.  Dus ik ben al zo’n vijfentwintig jaar bezig met de hondjes.

Na de laatste Golden ben ik overgestapt op Labradors. Chips is mijn tweede Labrador. Zij is nu zes jaar oud en ik heb met haar al veel mooie resultaten behaald. Zij is een pittige dame die best van zich af durft te bijten wanneer een andere hond te opdringerig is maar ze is ook superlief voor kinderen en in huis erg rustig. Ze ligt graag samen in de mand met de andere twee Labjes. Het is een erg intelligente hond en ze laat zich makkelijk dirigeren. Ze heeft een uitstekende werklust en groot uithoudingsvermogen, ook in de jacht.

Na het overlijden van Jeanette, vorig jaar januari, had ik een tijdje geen zin in het hondenwerk. Maar gelukkig lacht het leven mij weer toe en heb ik er weer zin in, en Chips ook. Nu dan de uitnodiging voor de Nimrod waarmee ik erg gelukkig ben want ik zie het als de kroon op het werk met Chips. Ik wil hierbij dan ook de gelegenheid te baat nemen mijn trainingsmaten hartelijk te bedanken voor hun bijdrage aan het succes tot nu toe.