Dorado, voorjager Bianca Sengers

‘Nimrod, here we come’

Een aantal jaren geleden ben ik als instructeur begonnen op hondenschool Rinus Biemans. Er werden daar ook jachthondenwedstrijden gehouden en door bij die wedstrijden te gaan kijken en mee te helpen, ben ik besmet geraakt met het jachthondenvirus. De keuze was toen ook snel gemaakt, dit wilde ik ook gaan doen!

SONY DSCSamen met Rinus Biemans ben ik op zoek gegaan naar een hondje voor de jacht. Zo kwamen we uit in Wieringerwerf bij Gitte Lont. Enkele weken later liep er een labrador pupje rond genaamd (Dorado) Xanthos.

Meteen daarna ben ik op les gegaan bij Rinus Biemans. Op jonge leeftijd haalde Xanthos al een B diploma, waarna we aan workingtesten en MAP’s gingen meedoen. Hier hadden we beide ???????????????????????????????veel plezier in. In de loop van de jaren ontstond er ook een echte klik tussen mij en Xanthos.

Vorig jaar hebben we de benodigde A diploma’s binnen gehaald, de keuze was dan ook snel gemaakt om aan de MAP A mee te gaan doen.

Op 5 juni j.l. is mijn vader overleden en een van zijn grootste wensen was dat ik dit jaar samen met Dorado aan de Nimrod zou meedoen. Mede dankzij hem gaat dit nu lukken. Hij zal deze dag dan ook extra in mijn gedachten aanwezig zijn en ik weet zeker dat hij over me schouder meekijkt!

Ik wil via deze weg graag mijn familie, mijn trainingsmaten en in het bijzonder Rinus Biemans, enorm bedanken voor alle hulp en steun de afgelopen jaren.

Zonder jullie had ik hier niet gestaan!