Doris v.h. Wuusterveld, voorjager Willie Goossens

Een goede allround jachthond vind ik het belangrijkste’

Willie 2

Samen met mijn gezin woon ik in Toldijk, een klein plaatsje in de Achterhoek. Het werken met honden heeft mij al vanaf jonge leeftijd geboeid. Mijn vader had altijd een kruising van een Duitse staander en onder andere een Drentse patrijs voor de jacht.
Toen ik me meer wilde richten op wedstrijden voor jachthonden, hebben we twee honden met een stamboom gekocht.

Zelf wilde ik ’n Drentse Patrijs, omdat ik daarmee bekend was, maar mijn vrouw wilde een Duitse Staande Korthaar. Een Korthaar dacht ik, dat is toch niks! Van die zenuwachtige piepende bibberende honden, die de dekking of het water niet in willen, maar het tegendeel bleek waar. In 1994 ging ik samen met onze Korthaar Banoeska van de Hezenberg voor het eerst naar de Nimrod.

Sindsdien fokken we af en toe een nestje met als doel een veelzijdige hond met een goed karakter te fokken, zowel geschikt voor de jacht en als wedstrijd- en huishond. Toen is de kennel naam “Van het Wuusterveld” ontstaan.Willie 1

In 1998 deed ik voor de tweede keer mee aan de Nimrod met Laika van het Wuusterveld. In 2002 volgde deelname met Kyra van het Wuusterveld en in 2007 met Noescha van het Wuusterveld .

In de afgelopen jaren (2003, 2004, 2005 en 2009) deden meer door ons gefokte kortharen mee aan de Nimrod. Sommige van hen hadden geen enkele ervaring met jachttrainingen, maar behaalden desondanks goede resultaten met hun hond.

Ik ben een groot liefhebber van de jacht en als het kan, gaan de honden met me mee het veld in. Het trainen met de honden, maar vooral ook het samen trainen met andere voorjagers en helpers, doet mij veel plezier.

Mede dankzij hun ondersteuning bij de voorbereiding, heb ik nu weer een uitnodiging voor de Nimrod mogen ontvangen met Doris van het Wuusterveld.

Ik wens alle deelnemers en de organisatie veel succes.