Dreamweaver Ready When You Are, voorjager Theo Terra

‘Knut weet het beter’

Sinds 1986 woon ik samen met mijn echtgenote in Groenlo, wij genieten nog steeds van de mooie Achterhoek. Wij gaan hier met onze honden mee op jacht, wandelen veel en hebben hier voor onze passie geweldige trainingsmogelijkheden.

Theo en KnutInmiddels ben ik met pensioen en al bijna 30 jaar getrouwd met Marijke op de Weegh. Wij hebben vier kinderen en twee kleinkinderen

Van onze vier Goldens is Ace 14,5 jaar (na veel jaren jachtpraktijk en de laatste jaren “knuffel”-hond nu met pensioen), Louka 8 jaar (jachtpraktijk en in 2012 met Marijke deelgenomen aan de Nimrod), Knut 7 jaar en Dana 3,5 jaar (hopen we aan het einde van dit jaar een nestje mee te kunnen fokken).

In 2000 ben ik met mijn eerste hond Hunter begonnen bij de KNJV-jachthondenopleiding Groenlo. Een geweldige jachthond, met veel diploma’s en in 2006 deelgenomen aan de Nimrod in Zuidlaren (helaas is Hunter begin dit jaar, ruim 14  jaar, overleden). Naast het trainen met onze eigen honden heb ik, samen met Marijke veel jaren trainingen gegeven en  proeven mee georganiseerd.

In 2008 ben ik met Knut gestart. Knut is een geweldige jachtpraktijkhond, met een groot “zelf-oplossend-vermogen”, met heel veel passie en is sterk op mij gericht. Keerzijde is dat zijn “appel” soms lastig is, want Knut “weet het dan beter”. Mede daardoor is Knut een laatbloeier. Wij hebben samen een lange en intensieve weg afgelegd, met als ultieme kroon op dit vele werk de uitnodiging voor de Nimrod.Dreamweaver Knut

Ik heb daarbij veel kunnen en mogen leren van jachthondenmensen (trainers en jachthonden) om ons heen en ook in de jachtpraktijk. Vooral gelukkig ben ik met mijn al jarenlange trainingsmaatjes-vrienden Mimi Kolner, Jos Pieters, Henk Slijkhuis en Wim te Winkel.

Maar in het bijzonder ben ik “mijn” Marijke dank verschuldigd voor haar kennis, ervaring, geduld en doorzettingsvermogen. Zeker in de periode met haar gezondheidsproblemen heeft zij mij gestimuleerd om toch vooral met Knut door te gaan.

En daar staan we dan op de Nimrod 2015.

Ik wens alle mede-voorjagers/Nimrod deelnemers en jachthondenvrienden veel succes, maar vooral een hele plezierige en onvergetelijke dag. Geniet van deze dag en van je hondje, die je al zoveel gebracht heeft.