Dürak van den Berkelse Akkers , voorjager Leo Niemantsverdriet

 

Mijn maatje Swieber…..

 

In oktober 2011 kwam onze Grote Münsterlander Swieber, als pup, bij ons.

Omdat ik al vagmlnaf jonge leeftijd een hond als kameraad had, vond ik het leuk om actief met hem bezig te zijn en meer met hem te doen als met een gewoon huisdier.

In het verleden heb ik dit ook gedaan met mijn Mechelse Herder Castor, hier heb ik enkele politie honden certificaten mee behaald met als eind resultaat: de Nederlandse kampioenschappen.

Na Castor kwam er een Duitse staande langhaar (Doerak) als huishond. Het kagml2rakter van Doerak sprak mij aan, vandaar een Grote Münsterlander nadat Doerak op leeftijd was overleden.

Al snel kwam ik bij een gerenommeerde jachthondenschool in Dinteloord terecht. Hier heb ik vanaf de puppy cursus de nodige trainingen gehad van Arno en assistent Eduard, met als resultaat dat we vorig jaar twee A certificaten behaalden. Hierna zijn we gericht gaan trainen voor de MAP’s, deze hebben we afgelopen najaar kunnen halen, met als resultaat de nodige punten voor de Nimrod.

Ik was wel wat overdonderd door dit resultaat, iets wat ik zeker ook te danken heb aan de geweldige band die we in de loop van der jaren hebben opgebouwd.

Zonder de steun van thuis en de professionele begeleiding van hondentrainingsschool Multidog, mijn mede cursisten, met name Hubert en Annemarie die altijd voor me klaar staan, was ik nooit zover gekomen.

Ik ga zeker genieten van de proeven op 13 november en hoop dat we samen mooi werk kunnen laten zien.