Escott v.d.Westpolderjagers (Scott), voorjager William Jetten

 

onze gezamenlijke hobby

Zeven en half jaar geleden haalden wij onze heidewachtel Escott v.d. Westpolderjagers (Scott) op bij dei fokkers Gerda en Mariejen v.d. Berg. Ze vroegen wat we wilde bereiken met Scott en mijn antwoord was daar lachend op “de Nimrod” en ja wel, het is dit jaar zo ver!

Scott is mijn eerste hond waarmee ik op wedstrijdniveau deelneem aan de jachthondensport en dan al zo ver te komen dat je mee mag doen aan de Nimrod…. Naast de jachthonden trainingen en wedstrijden hebben wij nog diverse shows met hem gelopen en daarbij een aantal showtitels behaald zoals Nederlands, Europees en niet te vergeten Wereldkampioen. Scott heeft een mooi en goed exterieur en passie om te werken.

Ik woon 22 jaascott2r samen met mijn levenspartner Saskia Spanjaard in het dorpje Overasselt net ten zuiden van Nijmegen. De honden zijn onze gezamenlijke hobby waarbij wij elkaar door dik en dun steunen en de ruimte geven om te kunnen trainen, wedstrijden lopen en te jagen als we uitgenodigd worden.

Alles hebben Scott en ik op ons eigen tempo gedaan, want we moesten allebei nog veel leren en we leren nog steeds. We hebben de C-B cursus gevolgd bij Heintje Rovers van afd. KNJV Gemert met het gevolg dat we diverse SJP-B en MAP-B diploma’s behaald hebben op de wedstrijden. Toen we gingen  trainen voor de SJP-A, liepen we tegen bepaalde problemen op die we zelf niet goed opgelost kregen. Via via zijn we bij Ruud Nijssen en zijn team in Maasbree terecht gekomen en die hebben ons weer op het goede spoor gekregen en zelscott1fs naar een hoger niveau getild. Zonder een goede trainer lukt het gewoon niet, want alleen krijg je het niet voor elkaar. Vorig jaar waren we al dicht in de buurt van Nimroddeelname maar dat ging op het laatst mis.

Dit jaar is het dan zo ver en we hopen op een mooi  sportief dagje hondensport met een tevreden resultaat en mooie herinneringen, want deze dag is een kroon op ons werk! Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat ik hier dit jaar op de Nimrod sta samen met mijn beste maatje Scott!

Ik wens iedereen veel succes op de 14e.