Femke van ’t Meulenveld, voorjager Karel Suijkerbuijk

 

 

eruit halen wat erin zit

Toen het telefoontje van Betty kwam was ik toch wel even aan het twijfelen.

weim2Ik stond samen met Femke als 2e Weimaraner op de lijst. De eerst geplaatste deelnemer vond zijn hond nog te jong en dus schoven wij door naar voren. Natuurlijk lijkt het ons erg leuk om het ras te gaan vertegenwoordigen op de Nimrod, zonde om er geen grijze muis bij te hebben toch.

Ik jaag inmiddels al 38 jaar met het geweer en met jachthonden. Onze eerste jachthonden waren twee Heidewachtels. Momenteel jaag ik samen met mijn vrouw en onze twee Weimaraners Femke en Hazel. Onze honden zetten wij in op alle facetten van de praktische jacht, van kleinwildjacht, roofwild jagen met de lichtbak of nazoek op grofwild, ze zijn van alle markten thuis. Dat maakt dat het tijdens de training en de wedstrijden soms wel eens wat minder strak gaat als zou moeten. Zowel ik als Femke zijn niet zo gewend aan de kunstmatige proeven die je soms oweim1p een wedstrijd krijgt. Femke denkt het dan al snel beter te weten en kijkt praktijk gericht.

Om over mij als voorjager nog maar niet te spreken, want ik haal regelmatig het bloed onder de nagels van mijn trainer Tom van der Linden (Gundogs@Work) vandaan. Dan brult hij weer dat ik gigantisch eigenwijs ben, of te nonchalant sta voor te jagen. Al die poespas met de verschillende signalen daar wordt ik soms wel eens dol van. Met de Belgische grappen van Tom en die Amsterdamse ui, die je dan even goed de oren wast, ben ik dan zo weer bij de les!  Door de privétrainingen van Tom zijn we als team toch maar mooi zover gekomen dat we een uitnodiging voor de Nimrod kregen en dat is toch een hele eer.

Zowel Tom als ook mijn vrouw Cora zijn me altijd blijven pushen om door te gaan en uit de hond en mij te halen wat erin zit. Dat willen we ook op 14 november gaan proberen. Ik heb niet de illusie dat ik kan winnen, maar we gaan er wel voor samen! Het is al een hele eer om het te mogen meemaken.

We kijken er naar uit en wensen iedereen een sportieve en mooie dag toe en dat de beste gewoon mag gaan winnen. Wij zeggen dus gewoon Waidmannsheil.