Finou v.d. Mennink Weide, voorjager Martine Brenkman

 

Een ongelooflijke kers op de taart….

 

Daar sta je dan…..de dag waarvan je niet wist of had verwacht dat die zou komen….die is er dan toch. We mogen naar de Nimrod. Een ongelooflijke kers op de taart van de weg die ik bijna 7 jaar geleden ben ingeslagen en een eer om ons ras te vertegenwoordigen.

Mijn naam is Martine Brenkman en ik mag op de Nimrod 2017 verschijnen met mijn geweldige hond Finou v.d. Mennink Weide.  Het begon allemaal  nog een heel stukje langer geleden met mijn eerste “jachthond” mijn Drentse patrijs Silke. Na jaren behendigheid en gehoorzaamheidstraining met terriërs, wilde ik eens wat anders. Op de kynologenclub was ook een groepje dat jachttraining deed en daar begon ik met Silke.  Een proef heb ik nooit met haar gelopen. Ze bleek beter in behendigheid.

foto Jaap Verwiel

foto Jaap Verwiel

Na een aantal jaren niet jacht-gerelateerd trainen, begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde de jachttraining serieus gaan oppakken. Al zoekend naar een geschikte hond kwam ik bij de ruwharige types terecht: Duitse staande draadhaar, Cesky Fousek en de Korthals Griffon. Die laatste leek qua karakter het beste bij mij te passen. Zo kwam ik op gesprek bij Henk en Sonja Toonk. Al snel had ik daar een volwassen Griffon op schoot en was ik helemaal om. Finou werd geboren en het trainen begon al snel op de puppycursus bij KNJV Jachthondenopleiding Terborg. Dank aan Henk Toonk, Henny van Gils en alle andere trainers en helpers. Wat hadden Finou en ik een hoop te leren…Met vallen en opstaan kwamen de eerste diploma’s. Diverse andere trainers kwamen op ons pad en een ieder heeft zijn deel bijgedragen aan onze ontwikkeling. Belangrijkste punt voor mij in de training is en blijft: mijn hond moet haar werk met veel plezier blijven doen.

Heel belangrijk voor de ontwikkeling van Finou was dat zij van Barto Bos de kans kreeg om een echte jachthond te worden…..onze eerste jacht op de ganzen zal ik nooit vergeten. Uiteindelijk resulteerde dit zelfs in het halen van mijn jachtakte in 2015.

Wat betreft training zijn uiteindelijk de puntjes op de i gezet door Theo Cornelissen, Bennie Snelder en Ab Gieling, dank daarvoor! Dit resulteerde in het halen van de eerste Map-B diploma’s en afgelopen voorjaar in de winst op de PJP Gelderland in de B. En dan uiteindelijk dit seizoen de zo begeerde MAP-A diploma’s. Ook dank aan mijn fantastische trainingsmaatjes voor jullie tips en ondersteuning.

Het belangrijkste apport heeft Finou dit jaar samen met onze Golden retriever Bindi al binnen gebracht…de trouwringen van mij en mijn man David op 19 mei. Ik hoop dat ze op de Nimrod kan laten zien wat een geweldig fijne jachthond een Korthals Griffon is. We gaan er een mooie dag van maken.