French Quarter Friend’s Baronne Charlotte, voorjager Cees Deelman

‘De nadruk ligt op het kweken van begrip’

FQF-Baronne-Charlotte-2aFrench Quarter Friend’s Baronne Charlotte (roepnaam Lotte) is een vijfjarige Flatcoated Retriever. Met dit in Duitsland gefokte teefje maak ik mijn debuut op de Nimrod. Vanaf mijn prepensioenering heb ik een oude hobby nieuw leven ingeblazen en ik beleef nu dagelijks enorm veel plezier aan het trainen van mijn honden. Hierbij ligt de nadruk  vooral op het kweken van begrip.

Een hond die begrijpt wat de voorjager van haar of hem verlangt, luistert niet alleen beter, maar schakelt ook gemakkelijker over op het nemen van functioneel eigen initiatief.FQF-Baronne-Charlotte-1a

Elk jaar, na het wedstrijdseizoen mag Lotte een aantal keren mee op jacht. Zowel als apporteur als in de drift leeft ze zich dan helemaal uit en bewijst dat ook een flatcoat in de praktijk een geweldig bruikbare jachthond kan zijn.

Wat de Nimrod zelf betreft hopen we de spanning aan te kunnen. Alle apporten binnen, dan zouden we al heel blij zijn.  Blij zijn we eigenlijk al met het feit dat we er staan en hiervoor ben ik alle trainers die ons de afgelopen jaren hebben bijgestaan, enorm dankbaar.

Ik wens alle deelnemers veel succes.