Fridayman Mick vd Bleckinkhof, voorjager Henk de Ronde

‘Mylow gaat door het vuur voor mij’

Al heel mijn leven woon ik in het gezellige Brabant. Samen met Lidian, met wie ik inmiddels 24 jaar ben getrouwd, heb ik drie geweldige kinderen.

ronde 2

foto: Arista fotografie

Met ‘Diesel’ mijn eerste hond moest ik al na 4.5 jaar stoppen vanwege artrose. Ik was door Mart van de Wiel al aardig besmet geraakt met het jachthonden virus. Dus ging ik op zoek naar een Golden retriever uit een goede werklijn.

Via de site ‘de Bleckinkhof’ van Wim en Cathy te Winkel bleek nog een pup beschikbaar, de klik tussen Mylow en mij was er direct, en is nooit meer weg gegaan. Mylow is een erg fijne hond, heel attent en baas gericht. Een hond met een zacht karakter, maar gaat door het vuur voor mij. Hij is 5 jaar en 6 maanden oud. We zijn in die tijd al wat uurtjes samen weg geweest en zijn een goed team geworden.

Ronde 1

foto: Arista fotografie

Trots ben ik, op het feit dat we aan alle disciplines mee kunnen doen, of het nu een jachthondenproef, een MAP, een OWT of een veldwedstrijd betreft. Daarnaast gebruik ik Mylow in de jachtpraktijk. Het maakt hem allemaal niets uit. Ik weet zeker dat dit de verdienste is van onze trainingsgroep. We trainen breed en houden elkaar erg scherp.

Dit is de eerste keer dat ik, na 10 jaar als toeschouwer aanwezig te zijn geweest, aan de Nimrod mee ga doen. Vorig jaar waren we ook geplaatst voor de Nimrod maar hebben we de uitnodiging niet aangenomen. Het was een moeilijke beslissing maar achteraf wel de juiste. Mylow was er toen nog niet klaar voor.

We hopen nu iets meer bagage te hebben en verwachten dat op 9 november te kunnen laten zien.

Tot dan…..