Gina van de Wijde Alm (Zenna), voorjager Mariel Bekhuis

 

besmet met het virus

Samen met mijn vriend Erik, de kinderen en onze twee Duitse staande draadharen Zenna en Zita woon ik in het buiten gebied van Markelo.

zenna1Vroeger hadden we thuis altijd al een draadhaar als huishond. Door Erik ben ik in contact gekomen met de jacht. Ik raakte daardoor besmet met het virus en heb daarna ook mijn jachtopleiding afgerond.

Na een aantal jaren wilden we graag een hond er bij. Dus de keus was voor mij snel gemaakt een draadhaar! In 2008 kwamen we in contact met Cees Melsen die op korte termijn zenna-2een nestje verwachtte. Daar is mijn keuze gevallen op Zenna.

Zenna is mijn eerste hond die ik zelf voorjaag. In de praktijk bleek ze een fijne hond op jacht, maar omdat ik zelf nog heel veel moest leren ben ik een jachthonden cursus gaan volgen.

Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met de jachthondenproeven. Zo hebben we samen heel wat trainingsuurtjes en gezellige leerzame wedstrijddagen beleefd.

Ik ben trots dat wij samen zo ver gekomen zijn, want het is toch een hele eer om op de Nimrod te mogen staan.

Dit hebben we natuurlijk niet alleen kunnen bereiken. Dit lukte met training en hulp van André, Annemiek en Jan en de hele trainingsgroep Markvelde.

Ik wens iedereen een mooie en sportieve maar vooral gezellige dag toe.