Gino van de Golden Jagers, voorjager Ron Bartens

 

De Nimrod haal je niet alleen, maar doe je met z´n allen

Gino is de 5e Golden Retriever van Ron Bartens en zijn vrouw Gonnie (met wie hij al 37 jaar getrouwd is) en bij hen binnengekomen nadat Ron Loek de Jong ontmoette, juist op een moment dat ze wilden gaan kijken naar een labrador pup. Maar zoals bijna altijd was puppy zien ook puppy kopenfoto-nimrod-1 en ‘vreemd gaan’ met een ander ras was ook zo wat.

Gino bleek al op jonge leeftijd een hond met goede mogelijkheden, maar werd op 2 jarige leeftijd ernstig ziek met als diagnose beenmergkanker vanwege het feit dat alle witte bloedlichaampjes waren verdwenen. Tegen alle verwachtingen in knapte hij op en na 4 maanden waren alle bloedwaarden weer goed.

Wellicht daardoor heeft Ron er sindsdien extra van genoten dat Gino met een uitstekende conditie prachtig werk kon laten zien in de jacht en op wedstrijden.

Nadat ze vorig jaar al dicht tegen plaatsing aanzaten met enkele 2e en 3e plaatsen op de MAP viel dit jaar het kwartje de goede kant op met enkele eerste plaatsen.harmsen

Het maakt het bijzonder dat gewest Utrecht waar ze trainen dit jaar de Nimrod mag organiseren en dat zijn trainingsmaatjes Loek de Jong, Roel Venema en Klaas van de Valk ook van de partij zijn.

Dit jaar hadden zij een hele plezierige groep die elkaar op positieve wijze kon stimuleren. De trainers en helpers hadden hierop een grote invloed.

De Nimrod haal je niet alleen, maar doe je met z´n allen. Veel dank voor Christel Schatttevoet, de ‘mannen’ Polman, Hartog, Groenesteyn en Arie Verweij en zijn helpers voor hun inzet en hopelijk kunnen de cursisten hen een dag met mooi hondenwerk voorschotelen.