Hanna v.d. Duyl, voorjager Annemiek Ottenschot

 

Het is ons nu toch gelukt…

 

Mijn naam is Annemiek Ottenschot en woon in het Twentse dorpje Hengevelde.

hanna en ik

foto Jenny Ross / J-Dogs

Bij ons thuis draait alles om honden, het organiseren van jachthondenproeven en trainingen enz. De fokkerij en de jacht spelen bij ons een grote rol en daar horen vanzelfsprekend goede jachthonden bij. Dat is bij ons al generaties lang “De Duitse Staande Langhaar”. 

Hanna is ons leven gekomen nadat Zenja (een van onze vorige teven) was overleden en wij graag verder wilden in deze bloedlijn. Zo kwamen wij terecht bij Jos en Ina van Bragt en kregen we Hanna.

hanna achter de boom

foto Jenny Ross / J-Dogs

Hanna is mijn tweede hond die ik mocht voorjagen van mijn vader. Het is een ontzettend fijn hondje om mee te werken, we hadden meteen een klik.

Het eerste jaar dat ik met haar proeven liep haalden we een paar prachtige B diploma’s. De daarop volgende jaren kwamen de nodige MAP diploma’s binnen met het gevolg dat we een uitnodiging kregen voor de Nimrod van 2015. Op dat moment vonden we haar nog te jong en niet stabiel genoeg. Daarom hebben we bedankt voor de uitnodiging.

Het daar op volgende jaar (2016) hebben we mooi gedraaid maar waren we net niet goed genoeg. Het is ons nu toch gelukt, we mogen naar de Nimrod!

Dit hebben we natuurlijk niet alleen kunnen bereiken. Bedankt trainingsgroep Markvelde! 

Ik wens alle deelnemers heel veel succes, maar vooral een gezellige dag toe.