Hannah from the Gundog Farm, voorjager Jos Schreuders

 

Jij vindt het ECHT LEUK, zei de keurmeester op een proef!

 

Hannah is onze zesde Labrador. Met Kaatje onze vorige labrador ben ik begonnen met voorjagen. We zijn tot Map B gekomen en dat was al een feestje!

Hannak 1

Foto jeroenfotografie.nl

Na een zwaar auto-ongeluk werd de hobby even wat minder beoefend, maar toch bleef de wens om weer te gaan trainen en werken. Na een tip van Robert Bolsenbroek kwam ik bij Marjolein en Leon Akkerman terecht. Wat een feest, twee enthousiaste en betrokken voorjagers in het zuiden van het land. Gelukkig mochten wij een pup kopen uit het te verwachten nest. We moesten wel beloven dat we er wat mee gingen doen. Nou dat hebben ze inmiddels gemerkt.

Hannah was geboren en al vroeg  begonnen wij bij de Jagersvereniging, afdeling Apeldoorn, met de training. Daarna naar de vallei apporteurs en toen naar Jan Weijers!!  Zonder zijn unieke technische en leerzame trainingen waren wij nooit zover gekomen. Wij kwamen op het juiste adres. Een goede klik tussen trainer en leerling was gemaakt.

Hij heeft ons, Samantha mijn trainingsmaatje en mij, naar dit hoge niveau gebracht. Dat Hannah en ik nu mee mogen doen aan de Nimrod, is een eer en heb ik te danken aan Jan!! Zelf train ik bijna iedere dag met haar. Niet lang maar wel frequent. Hannah is een hond die graag wil werken en heel snel is. We genieten allebei enorm van de trainingen en wedstrijden.

Hannah 2In 2016 haalde ze in een weekend haar twee SJP A diploma’s en mochten we nog mee doen met een Map A. Met dit eerste MAP A diploma konden we  inschrijven voor de PJP waar Hannah in maart  van dit jaar, voor mij onverwacht, winnaar werd en volgens het tijdschrift de Jachthond “kampioen van Gelderland” werd. Dit jaar veel MAP’s gelopen en diploma’s gehaald, met als top een MAP-A diploma met 580 punten.

Het is een dame die liever werkt dan speelt en een grote “comfortzone” heeft, maar voor mij betekent ze ALLES. Dank aan Gerard L., Gerard v.d. H.,  Robert B. maar bovenal  aan Jan Weijers. Wat de Nimrod ons gaat brengen weet ik nog niet, maar dit is genieten.

Ja, die keurmeester had gelijk: wij vinden het samen werken ECHT LEUK!