Indra v.d. Osbroekshoeve (Tess), voorjager Ludo van Gool

 

een echte allrounder

 

Ik ben Ludo van Gool en mag dit jaar de Nimrod mee beleven met mijn jachtmaat Indra (roepnaam Tess). Wij zijn woonachtig te Merksplas net onder de grens in de buurt van Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Ik kom uit een jagersfamilie en het geweer was voor mij meer dan 40 jaar misschien wel het belangrijkste deel van de jacht en daar hoorden natuurlijk ook altijd staande honden bij.

ludo-3Daar de wildstand steeds meer terugliep ben ik nu een tiental jaren meer tijd in de hond gaan steken en ben ik me ook in het wedstrijdgebeuren gaan interesseren, een goeie keuze. De hond is nu belangrijker dan het geweer. Bij mijn vorige honden, de laatste was ook een Duitse staande langhaar, was er wel de intentie om er iets mee te bereiken maar door lange werkdagen stond ik dikwijls nog in het donker te t rainen, dat had natuurlijk geen zin.

In 2011 is na enig zoekwerk mijn oog gevallen op de langhaarpup Tess. Kort daarop ging ik met pensioen en veranderde alles. Als we nu terugkijken had ik het niet beter kunnen treffen we vormen een mludo1ooi team waarin Tess waarschijnlijk het grootste aandeel heeft. Vorig jaar hebben wij de Grote Prijs Jan Coldewey met voorsprong gewonnen, een zeer mooie wedstrijd voor de staande hond met 5 disciplines.

Dit jaar wat meer op de MAP A gaan trainen en dan slagen wij er onverhoopt in een uitnodiging voor de Nimrod te versieren, twee totaal verschillende wedstrijden, dan meen ik te mogen zeggen dat Tess een echte allround hond is en dus voor alles inzetbaar op de jacht.

Natuurlijk moet ik alle mensen die op één of andere manier betrokken zijn geweest bij deze mooie resultaten zeer bedanken want alleen kan je dit nooit bereiken. Hopelijk kunnen we mooi hondenwerk laten zien en maak ik geen fouten waardoor Tess onrecht wordt aangedaan, want dat verdient ze niet, en maakt zij fouten, ik vergeef het haar (mag ze nu natuurlijk nog niet weten).

Verder wens ik alle deelnemers een mooi resultaat en vooral een gezellige dag, ook voor de supporters.