Jacklaine’s Dazzling Dana, voorjager Marijke op de Weegh

 

Als jij het niet doet…..

 

Ik ben Marijke op de Weegh, geboren in maart 1953, getrouwd met Theo Terra. Sinds 1986 wonen wij in Groenlo en genieten nog steeds van de mooie Achterhoek. Theo en ik hebben vier kinderen en twee kleinkinderen.

12178281_1202363029779461_1174064410_nWij hebben vier Golden Retrievers, twee oudjes, Louka (10) en Knut (9), Dana van 5 en een zelf gefokte jonge hond Tosca van 19 maanden.
Wij genieten beiden van het trainen en jagen met onze honden. Sinds Theo met pensioen is hebben wij hier veel tijd voor. Theo helpt mij met de training en ik Theo. Samen gaan wij met onze honden naar wedstrijden en op jacht in Nederland en België.
Ik heb veel geleerd van de mensen en honden om mij heen en in de praktijkjacht. Eigenlijk te veel mensen om allemaal op te noemen. Maar het meest heb ik geleerd en genoten van de trainingen met mijn trainingsmaatjes Wim te Winkel, Jos Pieters, Henk Slijkhuis, Mimi Kolner, Aldo Winkels en mijn steun en toeverlaat Theo Terra en de hulp van Jan Ebbers en Harry Kolner.19946471D615D8C31122

Na mijn teleurstelling op de Nimrod 2012 verkondigde ik, dat ik nooit meer met de Nimrod  mee zou doen. Toen ik met twee MAP’s op de lijst kwam te staan zei Theo: ”Als jij het niet doet, ga ik wel met Dana, dat heeft ze verdiend”. Dit kon ik toch niet over mijn hart verkrijgen en ga nu toch zelf. Mijn uitdaging is nu, om de zenuwen de baas te blijven en vooral te genieten!
Dana is een passievolle hond, zij wil graag werken, maar “denkt” af en toe wel dat ze het beter weet dan ik. Op jacht is dit vaak ook wel zo, maar op de wedstrijden is dat wel eens lastig. Vorig jaar heeft zij ons een prachtig nestje gegeven. Het is een genot om met haar te werken en ik ben ook heel trots op haar dat we naar de Nimrod mogen.

Ik hoop dat we er met z’n allen een hele mooie dag van kunnen maken en wens alle mede-voorjagers heel veel succes. Maar vooral ook: geniet van deze dag en geniet van je hondje.