James v.d. Waterlandspolder, voorjager Wilfred Schenk

 

Een uitnodiging voor de Nimrod is teamwork optima forma

 

Ik woon met mijn gezin en 8 honden in het bosrijke Hulshorst op de Veluwe. Jachthonden trainen doe ik al vanaf mijn 13e jaar. Het wordt voor mij de derde keer in 6 jaar dat ik deelneem aan de Nimrod.

IMG_6765In 2013 heb we deelgenomen met Waterlands Miss Maine. Zij werd Nimrod winnares in Biddinghuizen. Bente v.d. Waterlandspolder was in 2015 aan de beurt.  Met haar heb ik een AA diploma behaald in Lisse.  Nu dus met James v.d. Waterlandspolder een zelf gefokte zwarte reu van 5 jaar, een zoon van Waterlands Miss Maine.

James viel als jonge hond al op door zijn enorme passie, snelheid  en doorzettingsvermogen. Het is  voor mij daarom een groot plezier om met James te mogen trainen en jagen. Voor James is niets te gek tijdens de jacht. Of het nou een eend, duif, haas, gans of vos is, James apporteert het. Wekelijks gaat James een paar keer met mij mee op jacht. Het is dus meer een praktijkhond als een wedstrijdhond. Dit jaar toch deel genomen aan 6 map’s de PJP van Gelderland en een cac veldwedstijd. James wist alle apporten binnen te brengen.

Een uitnodiging voor de Nimrod bereik je nooit alleen. Het is teamwork optima forma!  

IMG_6849Daarom wil ik een aantal mensen bedanken in het bijzonder de trainer Wim Reijersen waar ik al ruim 30 jaar mee train. Wim is een meester in het bedenken van mooie haalbare proeven met vaak gigantisch verre afstanden. Ook wil ik graag zijn vaste helpers  Marie en Lieuwe bedanken. Zonder jullie hulp was het allemaal niet gelukt, wat hebben jullie veel gelopen en geduld gehad om deze resultaten te bereiken. Dit jaar hebben we circa 200 uur getraind in team verband en dat met gemiddeld 3 helpers dat is toch zo’n 600 uur, eigenlijk niet normaal toch?

Maar ook wil ik de terreineigenaren van de prachtige trainingsvelden en wateren bedanken. Op deze manier heeft James zich zo goed mogelijk voor de MAP’s kunnen voorbereiden, met een Nimrod uitnodiging als resultaat.

Ik wens alle deelnemers succes maar vooral plezier op deze hopelijk onvergetelijke dag!