Kay van ’t Kieftendorp, voorjager Ben Harmsen

 

De Nimrod blijft een speciale wedstrijd

Ben Harmsen woont op een boerderij in Hengelo Gelderland. In het boer zijn zit het buitenleven verweven en bij het buitenleven horen zijn honden en de jacht. ben2Zijn eerste labrador was Fleur met wie hij in 2002 voor de eerste keer meedeed aan de Nimrod en waar een mooi AA diploma werd behaald. Met Fleur werd het eerste nestje van ’t Kieftendorp pups gefokt.  Met de zelf gefokte teef Rosa van ’t Kieftendorp deed hij in 2010 opnieuw mee aan de Nimrod. Dit jaar is het dus de derde keer, nu met Kay van ’t Kieftendorp, de eerste reu.ben5

Kay is een lieve aanhankelijke reu, heel rustig maar met enorme werklust. Enorm betrouwbaar in het veld en een jachthond die op alle wedstrijddisciplines weet te scoren. Met Kay werd voor het eerst kennis gemaakt met de Orweja workingtesten en de OWT training. Na zo veel jaren valt er  nog steeds te leren en is het prachtig om samen met je hond een team te zijn in plaats van hopen dat je hond het zelf wel oplost.

Voor Kay zal de Nimrod een afsluiting zijn van het actief deelnemen aan wedstrijden. Een mooier podium is er niet. Nieuw talent, Bor van ’t Kieftendorp, staat letterlijk al te springen van enthousiasme om hem op te volgen. De Nimrod blijft een speciale wedstrijd omdat een hond maar eenmaal in zijn leven mee mag doen.

“Hierbij wil al mijn trainers en trainingsmaatjes bedanken en alle deelnemers succes wensen. We gaan  ons stinkende best doen om al het wild binnen te krijgen. Een ding is zeker, we gaan genieten”.