Kilian Eline van de Chesannehof, voorjager Hans Joosten

‘Een droom die uitkomt’

Kilian Nimrod 2

fotografie: Margriet Kersbergen

Kamp. Kilian van de Chesannehof – nakomeling van onze Wereldse Eline – heeft een enorme drive om voor mij te werken. Ik ben fanatiek voorjager, jager en valkenier.

Twee keer hebben we op uitnodiging meegedaan aan de Grote Prijs Jan Coldewey. Best uniek aangezien deze wedstrijd om de 3 jaar wordt gehouden en Kilian nu 5 jaar is. In 2011 ontving ze de Ton Cozijnsentrofee voor de meest veelzijdige heidewachtel.

Chesannehof, onze Heidewachtelkennel,is een uit de hand gelopen hobby van ons beiden. Jacobijn (mijn echtgenote) jaagt ook, maar haar passie ligt toch meer bij de fokkerij. Daarnaast wordt er ook nog gewerkt in het (voegers)bedrijf, wat weliswaar is overgegaan naar mijn zoon, maar ik  werk nog zoveel mogelijk mee.

Kilian 2 Nimrod

fotografie: Margriet Kersbergen

Het Nederlandse werk op MAP A-niveau is helemaal nieuw voor mij. Daarom, heel veel dank aan onze trainers uit de Achterhoek Theo & Nico, maar ook aan iedereen die we daar hebben leren kennen. Een geweldige groep van voorjagers met perfecte honden. Tot slot gaat onze dank uit naar onze trainers uit de begin- en vervolgfases.

Nimrod 2015: een droom die uitkomt en ongelooflijk spannend.