Milo van Mosmalen, voorjager Aart Mosterd

‘Totaal onverwacht’

Eigenlijk had ik het seizoen afgesloten met de Vijfkamp voor continentale staande honden; de Grote prijs Jan Coldewey. Een soort van Nimrod voor staande honden. Voor mij is het een mooi seizoen geweest met Milo.

DSCF6103Nimrod MiloDan krijg ik een telefoontje van Betty en wordt uitgenodigd voor de Nimrod met Milo. Ik was totaal verrast en antwoordde meteen: ‘dit telefoontje verwacht ik eigenlijk pas volgend jaar. Betekent dit ook, dat als ik nu bedank, er geen Duitse staande langhaar aan de Nimrod meedoet? Mag ik hierover even nadenken?’ Die tijd werd me gegund.

Tijdens een “werkbespreking“ met trainer Wim Reijersen, zijn vouw Marrie, Lieuwe Jouwsma en mijn vrouw hebben we alles op een rijtje gezet: volgend jaar is hij er klaar voor, dat is zeker.

Doen we Milo nu tekort door de uitnodiging te accepteren? Hij maakt nog steeds vorderingen, maar zijn niveau is best goed. Toch heeft hij dit jaar en vorig jaar samen maar 6 MAP’s gelopen: 3 mooie kwalificaties en 3 keer een apport gemist, met best wel hoge punten. Op de GPJC scoorde hij ook goed: 4e plaats. Niveau heeft ie wel, maar hij moet volgend jaar nog 4 jaar worden. Toch te vroeg?

De afweging was best wel lastig, maar we hebben besloten: we gaan ervoor !mosterd

Geen Duitse staande langhaar op de Nimrod, nadat op de GPJC 4 langharen bij de eerste 5 geëindigd zijn, dat kan ik aan niemand verkopen.

Voor alle ins en outs over onze honden verwijs ik graag naar de site van onze kennel.

Rest mij de organisatie en alle medewerkers veel sterkte te wensen met deze klus en alle deelnemers wens ik een mooie sportieve dag.

Wij [Milo en ik ] gaan er van genieten en we hopen de supporters niet teleur te stellen.