Newtons Joe of Upperclaws, voorjager Rijk van de Water

 

Daar hebben we gelukkig geen dag spijt van gekregen….

 

Ondanks dat ik pas een jochie van een jaar of 10 was, kan ik het mij nog goed herinneren. Mijn vader liet zijn Engelse Springer Spaniel “Swift” door het water naar een flinke plak riet zwemmen. Swift heeft er 10 minuten over gedaan, maar hij kwam met de aangeschoten woerd terug gezwommen. Prachtig vond ik dat, onze hond waar iedereen zo trots op was. Ik deelde mee in die trots, ik hielp mijn vader tenslotte met trainen.

Newtons Joe of Upperclaws Nimrod 2017Heel wat jaren en een jachtakte verder vond ik het tijd om zelf een jachthond te nemen. Puur voor de jacht, maar ik wilde hem wel goed trainen. Via mijn vader kwam ik al snel met Ton Uphof in contact. Hij heeft mij laten zien wat een field trial labrador in huis heeft. Ik was gelijk verkocht. Nadat ik heel wat keren Ton en Bob de Graaff  heb geholpen met trainen, kwam er goed nieuws. Er stond een nest gepland.

In de zomer van 2013 hebben wij Joe opgehaald in Zeeland bij Ton Homans. Hij adviseerde ons het “groene bandje”. Dat ging tegen onze voorkeur in, wij dachten aan het “rode bandje”. Zijn advies hebben we opgevolgd en daar hebben we gelukkig geen dag spijt van gekregen. Vanaf dag één blonk Joe al uit in zijn trainbaarheid, will to please en werklust. Dit kwam snel tot uiting in mooie resultaten op wedstrijden en nog mooiere apporten tijdens de jacht.

Joe is een echte praktijkhond en we gaan meerdere keren per week het veld in. Toch werd ik door de resultaten, gezelligheid en het Newtons Joe of Upperclaws Nimrod 2017 2competitie-element aangetrokken tot de wedstrijdwereld. Toen Robert Bolsenbroek samen met Moon (vader van Joe) de Nimrod won in 2015, was er voor mij een nieuw doel aan de horizon verschenen. Ooit met Joe meedoen aan de Nimrod. Natuurlijk had ik nooit durven dromen dat wij daar nu al mogen staan.

Op weg naar de Nimrod hebben wij veel hulp, steun en adviezen gekregen. Ik wil dan ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om de volgende mensen te bedanken:

Allereerst mijn vriendin, familie en vooral mijn vader!  Ton Uphof, Ton Homans en Robert Bolsenbroek. Jachtcombinatie Reek en familie van Veen. Trainingsgroep MAP A (2016) Ruud Onderwater, de Masterclass Utrecht (2017) en alle andere mensen met wie wij hebben getraind.

Als laatste wil ik graag alle deelnemers heel veel succes wensen en ik hoop op mooi hondenwerk voor de bezoekers.