Parisienne de la Bruyere des Marais (Nina), voorjager Renate Fennis

 

Naar de Nimrod, wat bijzonder!

Voordat ik een ‘Bleu’ kocht, heb ik eerst twee Flatcoated retrievers gehad. Met hen heb ik zowel GG (Cynophillia II) als jachttraining gedaan. In 2005 heb ik mijn eerste Epagneul Bleu de Picardie teefje Sofie gekocht in Frankrijk. Met haar ben ik vanaf het begin jachttraining

nina-r-fennis-2gaan volgen en is het me gelukt om met Sofie mijn allereerste MAP-A te halen. In 2010 heb ik met haar een nestje gefokt. Hier heb ik Nina uit aangehouden.

Met Nina ben ik zowel het veldwerk als het apporteerwerk (naast elkaar) gaan trainen. Het veldwerk was voor mij een hele nieuwe ervaring en uitdaging. Op de veldwedstrijden heeft Nina in binnen- en buitenland mooie kwalificaties gehaald.

Dit jaar stond in het teken van de MAP-A training. Net zoals met Sofie, had ik de wens om met Nina een MAP-A te halen. Daar waar het met Sofie best een hele uitdaging was om dit te halen, verliepen de MAP-A proeven met Nina gelukkig veel beter. En dan heb je ineens twee MAP-A diploma’s, die ons de uitnodiging gaven tot de Nimrod 2016. Na 11 jaar als toeschouwer van de Nimrod, mogen wij er nu gaan staan. Onze eerste keer en ik vind het best spannend!nina-r-fennis

Graag wil ik mijn trainers, Willy Walbeek, Theo Cornelissen en Nico Scholten bedanken. Zij hebben mij de afgelopen jaren de tips & tricks gegeven om met Nina zover te mogen komen. Maar zeker wil ik ook mijn vriendinnen Renette Drost en Miranda Taal bedanken voor onze wekelijkse jachttraining op de vrijdagmiddag met de drie Bleu-zusjes.

Met de ervaring die ik met Nina de afgelopen 6,5 jaar heb opgedaan in het veldwerk, jachttraining en jachtpraktijkdagen gaan we de 14e ons best doen om er een mooie dag van te maken. Ik hoop van deze dag te kunnen genieten en zie deze dag dan ook als een kers op de taart na alle uren van trainingen en wedstrijden.

Ik wens alle deelnemers een hele mooie en sportieve dag toe en wens iedereen veel succes.