Prince Oak, voorjager Antoon de Haas

‘Veel passie en doorzettingsvermogen’

Ons team bestaat uit Antoon de Haas, jager en joorjager, Prins Oak alias Jake, jachtkameraad met veel passie en doorzettingsvermogen.

toon1Ik heb Jake gekregen van mijn Engelse kameraad Brian Scott toen hij een jaar oud was. Brian was tevens de fokker van deze prachtige hond. Jake was eigenlijk bedoeld voor het zweetwerk en heeft zich daarin al vele malen bewezen.

Nadat ik Jake had opgehaald uit Engeland ben ik gaan kijken of Jake nog meer in zijn mars had en hij bleek aanleg te hebben. Ik ben gaan trainen bij de KNJV Heuvelrug. Daar heb ik twee seizoenen met plezier en succes getraind. In deze periode heb ik mijn KNJV C en B diploma behaald.

Na twee jaar wilde ik iets anders. Via vriend en oud trainingsmaat Ton van der Linde ben ik terecht gekomen bij jachthondenopleiding Ton en Susan van der Bruggen in het mooie toon2Brabantse Landschap. Bij Ton krijgt de sleep, het dirigeren maar vooral het zelfstandig werken van de hond veel aandacht en wordt bovendien de voorjager het een en ander geleerd. Ton die al twaalf combinaties naar de Nimrod heeft gebracht, is een trainer met veel passie voor het hondenwerk en zeer betrokken bij zijn trainingsgroepen.

Ik bedank Ton voor de drie gezellige en mooie jaren training. Verder zou ik ook alle assistent trainers willen bedanken. In het bijzonder Jos Geerts en Piet van den Berg, mijn steun en toeverlaat. Klasse Piet!

Ik wens alle deelnemers veel succes en plezier.