Saartje Passie van ’t Nieuwe Erf, voorjager Peter Vorderman

 

Trots dat we hier mogen staan….

Saartje riet (1)

Super trots eigenlijk, omdat Saartje een traditionele (classic) labrador is, die zich tussen de fieldtrial retrievers toch maar mooi staande weet te houden. Ze is wat rustiger, waardoor haar werk er soms minder spectaculair uitziet. We zijn daar al regelmatig op afgerekend, maar laat haar maar schuiven. Saartje is onze derde lab en zij is de eerste waarmee ik best wat meer zou willen bereiken. Het felbegeerde KNJV-A diploma was ons ultieme doel, want van MAP’s, OWT’s, PJP’s, veldwedstrijden en Nimrod had ik toen nog nooit gehoord. We zijn geen ras-wedstrijdtijgers en vinden de echte jacht eigenlijk veel mooier. Ook tijdens het MAP-seizoen gaan we gewoon lekker door met picker-uppen. Ik zie dan een super fanatiek hondje, dat de moeilijkste en verste apporten binnen brengt en zich het wild niet van het brood laat eten. Labradors eigen, is het tegelijkertijd een ontzettend lieve hond en uiteraard een schooier eerste klas.

Dat A-diploma haalden we eigenlijk best snel en makkelijk binnen, Saartje was toen nog geen drie jaar. Inmiddels voelde ik dat er meer in het vat zou kunnen zitten en lag ook MAP-A in heSaartje knuffel (1)t verschiet. Hoe vaak heb ik niet bij MAP-A’s langs de kant gestaan en gedacht ‘wat prachtig om te zien, dat wil ik ook’. Dankzij de coaching van veel (hoofdschuddende) trainers gingen we langzaam maar zeker de goede kant op. Met ups en downs hebben we er ruim 6,5 jaar keihard aan gewerkt. Ondanks alle ‘bemoedigende’ steunbetuigingen (ze doet het niet onaardig voor een showlabje) bleef ik overtuigd geloven in mijn hondje. Lange tijd leek een Nimrod-uitnodiging evenwel een dagdroom.

Mijn kleine pit bull Saartje en ik zijn gedurende de jaren uitgegroeid tot een hecht team, erg mooi om te voelen dat je elkaar steeds beter begrijpt. Wel meent mevrouw het soms al beter te weten dan de baas en zo heel af en toe is dat ook niet helemaal onterecht 😉 Wat de Nimrod ons gaat brengen weet ik uiteraard nog niet, maar dát we er staan is voor ons al de mooiste kroon op het werk.

Many thx .. Greet Arien Wim Evelien Mieke Martie Gerard Minie Gerard NICO THEO Bennie Ab Gerard Rudi Yvonne.