Sam von Thornhem, voorjager Dick Polman

‘Wat is jagen zonder een goed getrainde hond’

Samen met mijn vrouw Lenie woon ik in Langbroek tegen de prachtige Utrechtse Heuvelrug aan. We hebben twee kinderen en een kleindochter (op de dag van de Nimrod hoop ik voor de 2e keer opa te zijn). Het is voor mij de eerste keer dat ik uitgenodigd ben voor de Nimrod. Sam is onze derde Labrador.

polman  1Mijn grootste doel met Sam is het uitoefenen van de jacht. Wij zijn dan ook regelmatig samen in het veld te vinden. Voor Sam één groot plezier om mee te mogen, schrikt niepolman 2t van een braamstruik of brandnetel. Hij is dan ook een echte praktijkhond, loopt niet de hoogste punten maar komt wel altijd met wild terug. Dat is toch mijn doel, een goede jachthond en een grote vriend.

Ik ben 23 jaar geleden voor het eerst in contact gekomen met de jachthonden opleidingen. Ik heb tot nu toe drie honden getraind en geef zelf al meer dan 20 jaar mijn ervaringen door aan andere voorjagers. Dit alles doe ik met mijn grote voorbeeld Jan Peter Spierenburg en vriend en jachtmaatje Dick den Hartog.

Mijn dank aan hen en iedereen die mij tot de Nimrod heeft gebracht, trainers en helpers van de Heuvelrug en de Utrechtse master class, in het bijzonder Herman Veenendaal, Arie Verweij en Dirk van ’t Slot.

Ik wens alle deelnemers veel succes en de toeschouwers een mooie en spannende Nimrod.