Smooth Operators Black Ambition, voorjager Anita Ruigrok

 

Een hobby met een vakantie gevoel

In 2001  kwam mijn eerste flatcoat pup in huis en vanaf  2005 fokte ik af en toe een nest waaruit ik een pup aan hield.

Hilly werd i22-hilly-met-fazantn 2010 geboren in een nest van 12 behoorlijk passievolle hondjes. Zij bleek een fijne en ook mooie en zeer aanhankelijke hond met veel werkpassie en snelheid en ik heb mijn best gedaan dat in goede banen te leiden. Dat is nog steeds niet altijd makkelijk van wege een stuk flatcoat-eigenwijsheid maar ik probeer met haar op een natuurlijke manier samen te werken en een team te zijn. Dit leidt soms tot handenwringen en soms tot prachtige resultaten , het gaat steeds beter.  Ook ik leer nog steeds, iedere hond heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing.

Al jaren train ik niet meer in groepsverband maar met diverse trainingsmaatjes omdat ik meerdere honden voorjaag,  dit is voor mij het meest praktisch. Het leidde tot mooie resultaten op hoog niveau met bijna al mijn honden.

Sinds vier jaar heb ik een nieuwe levenspartner, Kees, tevens voorjager van toentertijd twee goldens en nu van onze flatcoat Linn. Dit bracht  naast de liefde en meer positiviteit, door de verhuizing ook uitdunning van mijn trainingsmaatjes. Maar samen met Kees trainen we wekelijks met veel plezier met een aantal van onze honden.

Het buiten zijn en trainen geeft me een soort vakantie gevoel en met een gelijk gestemd trainingsmaatje van het zelfde level en grotendeels dezelfde instelling is het fijn werken, bedankt Gonne.4-hilly-start-kopie

De Nimrod is voor mij nooit een doel geweest, grappig, we staan hier “toevallig”.  Vorig jaar haalde Hilly haar twee SJP A’s en die ene MAP waar ik haar voor had in geschreven.. Dit jaar had ik voor meer proeven ingeschreven i.v.m. overinschrijving. Het doel was wat mooie MAP-A’s te halen, leuk voor haar CV. De prachtige resultaten leverden ons de uitnodiging op voor de Nimrod.

We wensen iedereen veel succes en een sportieve, gezellige dag en we hopen mooi hondenwerk te (laten) zien.