Tara van de Blanke Biele, voorjager Ad van Dongen

 

Het neusje van de zalm in de hondensport….

 

Ik ben Ad van Dongen, geboren en getogen in Brabant, getrouwd met Trees en we hadden tot voor kort twee kortharen. Onze grote vriend Gabber hebben we, tot ons grote verdriet, op donderdag 19 oktober jongstleden moeten laten inslapen.ad van Dongen

Tara mist hem op dit moment heel erg. Ik ben dan ook een beetje bezorgd hoe ze zich verder gaat gedragen op weg naar de Nimrod. In het dagelijks leven ben ik voorman in de metaalindustrie en geef ik jachthondentraining in het mooie Raamsdonksveer.

Met Tara heb ik een hechte band opgebouwd. Ze was van pup af aan een harde werker die graag wilde leren. Met negen maanden behaalde Tara haar 1ste B diploma en met 24 maanden haar eerste A diploma. In hetzelfde snelle tempo vervolgde ze haar wedstrijdcarrière en met hard trainen volgde een MAP A diploma en een A diploma op de provinciale jachthondenproef (PJP). Nu twee jaar later staan we samen op de Nimrod.

De Nimrod is het neusje van de zalm in de hondensport.  Ik voel me vereerd dat ik voor de tweede keer uitgenodigd ben om hier aan deel te nemen. Mijn eerste ervaring op de Nimrod was in 2011 met Gabber. Een enorme belevenis. De Nimrod is voor elke voorjager een uitdaging. Ondanks mijn eerdere ervaring zal ik me ook deze keer met gezonde spanning melden bij de wedstrijdleiding.

Ik wens alle deelnemers aan de Nimrod 2017 veel succes en hoop voor het publiek dat ze mooi hondenwerk te zien zullen krijgen.

Verder wens ik alle helpers, organisatoren en keurmeesters een fijne sportieve en succesvolle dag.