Tidebrook Hill Molly, voorjager Klaas van der Valk

 

Op jacht samen met je hond, machtig mooi……

 

Ik ben Klaas van der Valk, geboren en opgegroeid in De Bilt. Ik ben ruim 32 jaar getrouwd met Els en we wonen en werkenoortjen in De Bilt.

We hebben 2 labradors, Noortje ( Tidebrook Hill Molly) en Google Weird (Duffy) van NieuwSteenwijk , moeder en dochter; hartstikke leuk.

Als jongetje van een jaar of 11 kwam ik in aanraking met de jacht. Ik mocht mee als drijver(tje) op de vele mooie landgoederen die onze Utrechtse provincie rijk is. Als drijver liep ik altijd aan de buitenkanten van de drift dan kon je pas goed zien wat er geschoten werd. Belangrijker, daar kon je pas goed het hondenwerk zien. Ik dacht toen al “dat wil ik later ook”, jagen met mijn eigen hond. Daar is mijn liefde en passie voor de jacht met een labrador begonnen. Ik heb nu het genoegen regelmatig op jacht te kunnen met het geweer en onze beide labradors.

Dit jaar zijn Noortje en ik boven ons zelf uitgestegen en hebben we een uitnodiging voor de Nimrod mogen ontvangen. Wie had dat ooit durven denken. Daar is veel, heel veel aan vooraf gegaan! Noortje is een hond met veel passie en doorzettingsvermogen. Haar moeder, Tidebrook Fields Buie, heeft in 2010 ook op de Nimrod mogen staan. Een groot compliment dus voor de fokker, Sidobj2a8018nie Amorison.

Ik ben de jachthonden opleiding begonnen bij Het Sticht, later bij Gooi en Eemland, Utrechtse Heuvelrug en de Vallei Apporteurs. Ieder jaar een andere trainer om je in de breedte te ontwikkelen en soms een andere kijk op je hond en je eigen handelen te krijgen. Overal veel geleerd en dankbaar voor alle wijze lessen van de vele trainers. Het voelt als een grote eer om de labrador en de jachthonden opleiding Gewest Utrecht te mogen vertegenwoordigen op de Nimrod.

Een Nimrod  in onze eigen regio, kan het nog mooier?  Het voelt als een thuis wedstrijd.

Wij wensen iedereen, deelnemers en  bezoekers,  een mooie  en sportieve dag toe!!