Way-Out’s Liam, voorjager Beatrice Albrecht

‘Het mooiste is het voorjagen van Yonick onder het geweer’

Samen met mijn partner Rob Groot heb ik al bijna dertig jaar Golden Retrievers.

foto 1Op dit moment hebben wij 4 gezonde reuen in huis waarvan Yonick de oudste is met zeven jaar, de jongste is 6 maanden. Onze volwassen honden hebben op A niveau getraind maar Yonick (gefokt door Rita en André de Jong) is de eerste hond waarmee ik tot de top heb kunnen komen.

Als jonge hond ging ik met Yonick trainen bij Hans Dijkgraaf met de bedoeling de basis en de opbouw er strak in te trainen. We trainen nog steeds bijna wekelijks met Hans.

Voor de enorme uitdagingen en het verleggen van onze grenzen ben ik later ook bij Willy Walbeek gaan trainen. Zonder de support van deze beide trainers hadden we dit niveau niet bereikt! Ook de hulp van mijn trainingsmaatjes was onmisbaar.

Daarnaast volgen we jaarlijks workshops van vooral Engelse trainers in Nederland en Engeland.foto 2

Ik heb het geluk gehad om al met mijn vorige Goldens in het Dutch Pickerup Team te zijn gevraagd. In het binnen- en buitenland hebben wij zo ongeveer 25 jachtdagen per jaar.

Al vanaf jonge leeftijd kunnen onze honden proeven van de echte jacht, ook tijdens onze eigen jachtdagen. Het mooiste (en moeilijkste) is het voorjagen van Yonick onder het (mijn) geweer.

Het mee mogen doen aan de Nimrod is het resultaat van jarenlange training en werken aan een enorme band met je hond waardoor het mogelijk wordt om zowel samen te jagen, te pickeruppen als ook wedstrijden te doen.