Winnaar Vriend van de Nimrod prijs 2017

Bakó Barát Az Élet, Vizsla draadhaar, eigenaar Eric Ouweneel

IMG_4657‘Wat een eer!’ Dat is de eerste gedachte die in mij opkwam toen ik mijn naam door de grote tent hoorde schallen. Mijn hond Bakó en ik waren uitverkozen door de Vrienden van de Nimrod tot de meest aansprekende combinatie van de Nimrod 2017.
Tegen de burgemeester die de beker uitreikte, zei ik dat ik helemaal niet wist dat ik zoveel vrienden had. Nou dat klopte ook. Het waren mijn vrienden ook niet, maar Vrienden van de Nimrod.

Ik ging vandaag (de dag na de Nimrod) eens door de lijst van de Vrienden van de Nimrod. En aangezien ik nog niet zo heel lang mee loop in de jachthondenwereld, kende ik niet veel namen. Maar van diegenen ik wel kende, wist ik dat dit mensen waren die door de wol geverfd zijn in deze jachtwereld, dat zij al jaren meedraaien en dus het nodige gezien hebben. Des te meer voel ik mij vereerd dat mijn hond en ik met de meeste stemmen uit de stembus kwamen.

Natuurlijk bepalen de keurmeesters op zo’n dag door middel van punten de uiteindelijke uitslag. Wilfred Schenk heeft volkomen terecht en met overmacht de Nimrod 2017 gewonnen.IMG_4658

Maar blijkbaar zijn er dingen gezien van mijn hond en mij die andere mensen zijn opgevallen.
Ik begrijp zelf niet helemaal waarom wij de meeste stemmen kregen.

TIjdens de dag werd ik wel veel aangesproken door mensen die vertelden dat zij zo genoten hebben van het werk van mijn Vizsla draadhaar. Was dit het?
Ik had niet heel veel last van zenuwen, mijn hond had er ook lol in. En we waren beiden redelijk rustig tijdens de proeven zonder al teveel herrie te maken. Was dit het?
Die proeven gingen ook lekker. Zo lekker dat we alle 9 apporten binnenhaalden en daarmee het AA-diploma haalden. Bij mijn weten (ik kan er flink naast zitten) de eerste Vizsla draadhaar ooit. Was dit het?

Kortom, geen idee waaraan wij deze geweldige prijs te danken hebben. En eigenlijk hoef ik dat ook helemaal niet te weten. Het is, nogmaals, een heel grote eer. Ik heb ontzettend genoten van de dag met zijn fantastische organisatie, geweldige supporters en prachtige weer. En het doet mij goed te weten dat mijn hond en ik onderdeel zijn geweest van het plezier dat toeschouwers hebben gehad tijdens de Nimrod 2017.