Alex van Rosa’s Tienmorgen, voorjager Hennie van Wageningen

 

Even voorstellen: Hennie van Wageningen en Alex van Rosa’s Tienmorgen (roepnaam: Moos)

 

Samen met Anneke, Chap (labrador van 14) & Moos woon ik sinds 2016 in Lienden in een heerlijk huis met een lekkere grote tuin voor de honden. Ik heb 3 dochters, die niet meer thuis wonen. Al sinds ik me kan herinneren heb ik honden gehad. Begin dit jaar ben ik met (vervroegd) pensioen gegaan, waardoor ik meer tijd heb gekregen voor de trainingen en proeven met Moos.

IMG-20191023-1 (2)IMG-20191023Na Chap is Moos mijn tweede Labrador die ik voorjaag. Na het afronden van de basistraining zijn wij begonnen met OWT training bij Tom van der Linden en hier hebben wij allebei veel geleerd. Toch bleven de MAP’s mij trekken en vorig jaar heb ik Moos leren slepen wat hij snel oppakte zodat wij ons konden inschrijven voor de SJP-A. Na het behalen van 2 mooie A-diploma’s zijn wij dit jaar gestart met de MAP’s. Naast de wedstrijden gaan wij ook regelmatig mee op jacht.

Moos is 6 jaar en was destijds de kleinste uit het nest van Wim en Tea Blokland. Hij was zeker niet “moeders mooiste” maar er was al direct een klik tussen ons die in de loop van de jaren alleen maar is toegenomen. Moos is een fijne hond, zowel thuis als op jacht, met een grote passie en op z’n tijd ook lekker eigenzinnig!!

Op de uitdagende trainingen van zowel Rudi Meijjer als Gerard van Beek hebben wij dit jaar erg veel geleerd en ervaring op gedaan. Mede dankzij deze mannen zijn Moos en ik zover gekomen, enorme dank daarvoor!

Meedoen aan de Nimrod is voor mij een droom die uitkomt, ik wens alle deelnemers aan de Nimrod dit jaar heel veel succes met veel mooi hondenwerk!!

We zien elkaar op 11 november in Leek,