Amber v.h. Wiener-Bentelerland, voorjager Peter van Lith

 

Fenna en ik hebben er zin in

 

Mijn naam is Peter van Lith, ik woon in het  Brabantse Oss samen met mijn vrouw Anja en dochter Anne. Al meer dan 30 jaar ben ik actief in de jachthondensport. Naast dat ik meerdere honden van verschillende rassen heb voorgejaagd, ben ik ook een groot aantal jaren instructeur geweest bij de toenmalige Jachtgroep Oss. Buiten het training geven vind ik met name het werken met verschillende rassen een uitdaging en heb hiervan er erg veel geleerd.

Amber 2Nadat ik medio 2014 “hondloos” was, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Mijn voorkeur ging uit naar een Duitse staande langhaar. Na wat rond bellen ben ik in contact gekomen met de familie Ottenschot. Zij hadden een nest gepland voor eind 2014. De teef die gebruikt zou worden was Hanna vd Duyl die werd voorgejaagd door dochter Annemiek. Deze combinatie presteerde erg goed op de proeven en heeft, na haar nest, meegedaan aan de Nimrod in 2017.  Begin november werd het nest geboren en kreeg ik de mogelijkheid om een pup uit te zoeken, dat werd dus Fenna.

Fenna bleek al snel een talentvolle hond te zijn, leergierig, snel en erg gedreven. Met name haar enorme gedrevenheid maakt het fijn om met haar te trainen maar is soms ook een beetje een handicap. Als gevolg van het soms “te gedreven” zijn, waren de resultaten op de wedstrijden wisselend. Soms erg goed maar soms ook behoorlijk minder. Dit seizoen hebben we op enkele MAP’s uitstekend gepresteerd wat resulteerde in een uitnodiging voor de Nimrod. Helaas is Andre Ottenschot deze zomer plotseling overleden waardoor hij dit succes, van een door hem gefokte hond, niet meer kan mee maken.AMBER 1

Ik heb Fenna zelf opgeleid en train meestal alleen, met uitzondering van de zondagochtend, dan ga ik altijd met een aantal bevriende voorjagers trainen. Naast de gezelligheid van het samen trainen (met koffie en grote koeken) zijn we behoorlijk fanatiek, bedenken meestal leuke proeven waarbij we altijd proberen het beste uit onze honden naar boven te halen. Hierbij wil ik, Sjaak, Maria, Adrie, Ruud, William en Sylvia heel hartelijk bedanken voor alle trainingen, voor het zorgen dat er altijd voldoende wild was om mee te trainen en het gebruik van de Zinger Winger, lokkers etc.

Ik wens alle  deelnemers veel succes en een fijne en sportieve dag.  Dat we allemaal maar weer mogen genieten van mooi hondenwerk.