Ben, voorjager Bart Gelsing

 

Ben is voor mij de perfecte hond

 

Mijn naam is  Bart Gelsing en ik woon in Roosendaal.

draadhaar Ben van Bart en Marja Gelsing

Mijn roots liggen in het africhten en werken met politiehonden, voornamelijk Mechelse herders. Dit heb ik heel intensief gedaan. Toen ik daar  in werk en hobby na 20 jaar mee stopte startte mijn vrouw met de jachthondensport bij Ben en Leny Hectors op de Bolusberg in Heerle.

De naam van mijn hond is Ben, een Duitse Staande Draadhaar. Ben is mijn eerste jachthond, gefokt door Jan de Korte uit Nuenen.  Het is een werklustige en stabiele hond zowel bij de training als in de jacht. Eigenlijk zou mijn vrouw met hem trainen, maar zij had nog een draadhaar.  Ik kon het toch niet laten, ben er mee gestart en heb hem niet meer afgegeven.

Ik train bij Mich van Hooijdonk, ook een echte draadhaar liefhebber en nestor in de jachthondensport. Zijn kennis en ervaring zijn onmisbaar geweest in de plaatsing voor de Nimrod. Ik dank onze hele club, met name de helpers, mijn vrouw Marja en Lenie Hectors voor alle hulp en ondersteuning de afgelopen jaren.

Ik hoop dat we  mooi hondenwerk kunnen laten zien.