Bing v.d. Waterlandspolder, voorjager Joachim van Beek

 

En dan gaat de telefoon…… doe je mee aan de Nimrod?

 

Mijn naam is Joachim van Beek en samen met mijn partner Claudia woon ik in Oosterhout. Naast Bing hebben we nog drie fieldtrial Labradors die we eveneens uitbrengen op de wedstrijden.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan……

foto: Arienne Mol

foto: Arienne Mol

Na het aanvaarden van de invitatie gingen mijn gedachten terug in de tijd. Al eerder heb ik deelgenomen aan deze bijzondere wedstrijd. De laatste keer was in 2004. Daarna ben ik 11 jaar weggeweest uit het wedstrijdcircuit. Ik kwam er na verloop van tijd achter dat ik het trainen en deelnemen aan wedstrijden toch meer ging missen dan aanvankelijk gedacht.

Bing van de Waterlandspolder……

Tja dan begint het te kriebelen en ga je voorzichtig kijken of je een pup kan vinden uit een combinatie die je aanspreekt. Na een kennismaking met Wilfred Schenk besloot ik mij bij hem op de lijst te zetten voor een teefje en een reu uit de combinatie Waterlands Miss Maine x Leannanalba Droigheann (Moon). Vanaf dag één was het duidelijk wat een plezier Bing had in zijn werk. Bing is een zeer gedreven hond met een enorme passie om te apporteren maar bovenal heeft hij een lief en zachtaardig karakter.

foto: jeroenfotografie.nl

foto: jeroenfotografie.nl

De training verliep zeer gemakkelijk en op jonge leeftijd liet hij al volwassen werk zien. Het is altijd een feestje om met Bing te trainen en jagen.

De wedstrijden……

Wat was het een spannend seizoen! Op de laatste MAP wedstrijd van het jaar wisten we ons te kwalificeren. Dit was in 2017 en 2018 ook gelukt maar dit jaar moesten we erg hard werken om de uitnodiging te verkrijgen. Prachtig om te zien dat er zoveel goede honden en voorjagers zijn die de sportieve strijd met elkaar kunnen aangaan.

Ik wil iedereen bedanken die bijgedragen heeft om ons zo ver te brengen.

Alle deelnemers gefeliciteerd met de uitnodiging en heel veel succes maar vooral plezier op 11 november.

Joachim & Bing