Conover’s Xtra Refine, voorjager Gonne Drukker

 

Ik zie het als een uitdaging

 

In 1988 kreeg ik mijn eerste Flatcoat. Zij was een getalenteerde hond, met veel will-to-please, waar ik als onervaren voorjager erg mee heb geboft. Verschillende trainers hielpen ons op weg naar het A-niveau, waarop Afra prima heeft gewerkt. Mijn grote liefhebberij was geboren.

Gonne Drukker foto

jeroenfotografie.nl

Duyf is mijn meest passievolle hond tot nu toe. Mijn Formule I-Duyf was voor mij twee maten te groot! Druk uitoefenen om haar rustig te krijgen en te laten luisteren, had averechts effect. De sleutel lag en ligt in een samenwerking die de hond iets oplevert. Mijn taak als voorjager is om vooral rustig te blijven…..

Ik heb veel te danken aan Willy Walbeek, Flatcoatvrouw in hart en nieren en buitengewoon deskundig jachhondentrainster. Ik leer ook van Elian Hattinga van ‘t Sant, met al haar kennis over gedrag en emoties bij honden en mensen.

Ook mijn trainingsmaatjes met hun talentvolle honden hebben bijgedragen aan het werk dat Duyf en ik nu aan kunnen.

Ik wens alle combinaties een prachtige dag van samenwerking toe!