Constantijn, voorjager Fred Bekema

 

Tja daar sta je dan…..op de Nimrod met een Curly van 7 jaar en 5 maanden.

Mijn naam is Fred Bekema, getrouwd met Sandra en samen hebben we twee wonderschone dochters.

14980848-f4f590ee4fbbb713746a (2)-1Fred Bekema

foto Hendrik van Harskamp

Na dat ik mijn trouwe hond had moeten laten inslapen waren we van plan (om diverse redenen) om voorlopig geen puppy meer te nemen en we dus hondloos zouden zijn. Aangezien wij al twintig jaar honden hadden, kwamen wij tot de conclusie dat wij niet zonder hond konden. We gingen dus op zoek naar een hond die herplaatst moest worden. Uiteindelijk kwam Bennie op ons pad en werd deze pas 8 maanden oude Curly Coated Retriever liefdevol in ons gezin opgenomen.

Al snel bleek een Curly toch wel een ander soort hond te zijn dan wij gewend waren en besloten wij op zoek te gaan naar een passende cursus voor baas en hond. Op een van mijn diverse lange wandelingen kwam ik  een wat oudere man tegen die mij aansprak betreffende mijn hond. Hij had vroeger veel aan jachttraining gedaan en al kijkend naar mijn hond adviseerde hij mij om maar eens een dummy aan te schaffen en wat filmpjes op YouTube te gaan kijken betreffende de jachthondentraining en dan speciaal te letten op het aspect voorjager en hond.

Na een paar uren te hebben rondgekeken op YouTube heb ik een dummy aangeschaft en zijn wij aan de slag te gaan. Bennie en zijn baas bleken hier talent voor te hebben en gingen op zoek naar een passende training. Na een beetje zoekwerk kwam ik in aanraking met de VGBO en jachttraining voor retrievers. Na de VGBO (Voortgezette Golden Basis Opleiding) gevolgd te hebben kwam de jachttraining. Bennie en baas waren goeie leerlingen en daarom al snel toe aan een nieuwe uitdaging.

!cid_image001_png@01D58AA9Uiteindelijk na een hele lange weg van SJP’s, MAPs en een ernstige blessure zijn we na 6 jaar op dit niveau gekomen en hebben we ons uiteindelijk gekwalificeerd voor de Nimrod. De eerste Curly sinds 11 jaar, na Ria van Rijt die met  Urban in 2008 voor het laatst met een Curly mocht meedoen. Ik ben zo trots als een pauw dat ik op 11 november in Leek dit schitterende ras met Bennie mag vertegenwoordigen.

Natuurlijk hebben wij dit niet alleen gedaan en wil ik hierbij enkele personen bedanken: Albert van Veen van de Golden retriever club (voor het enthousiast maken voor het jachtwerk), Hans de Klein en Marcel Ouwerkerk (de leerling en zijn leraar op de Nimrod) van de NJOG trainingsgroep Utrecht, en van de trainingsgroep`t Sticht bedank ik Rick van Uiterd, Jan van Haarlem, Dirk van ´t Slot, Arie Verweij en Klaas van der Valk en natuurlijk alle medecursisten en helpers van de afgelopen jaren. Zonder hun hulp, visie, tijd, geduld en kennis hadden wij dit nooit bereikt en we zijn hun hierin eeuwig dankbaar.

Tot slot wil ik een ieder een fijne dag/wedstrijd toewensen met hopelijk mooi weer en goed hondenwerk!!