De Nimrod 2021 zit erop

Alle lof voor de Stichting Nimrod 2020 van de provincie Drenthe, onder leiding van Aaldert de Weerd, voor deze goed georganiseerde 47e Nimrod.

De locatie Gieterveld – boswachterij Gieten Borger leent zich bij uitstek voor het neerzetten van drie prachtige proeven, welke voor het publiek goed te volgen waren. Voor de inwendige mens was goed gezorgd, er was een heus catering plein. Uiteraard ontbraken de hoofsponsoren van de Nimrod niet, zij hadden allen een mooie plek in een aparte tent.

De Drentse Jachthoornblazers openden deze Nimrod, waarna vervolgens de proeven werden uitgelegd aan deelnemers en publiek.

Proef A was de waterproef aan het Jonkers zand gat, de proef werd gekeurd door Jan Tiecken, Raymond Starink en Durk van der Heide. De deelnemende honden moesten een aangeschoten gans binnenhalen, op de terugweg werd een eend geschoten, die vervolgens opgehaald moest worden en als laatste moest een eend worden binnengebracht die bij aanvang van de proef was geschoten en in het water lag.

Proef B was de proef op het Gietener Veld. Deze proef werd gekeurd door Rens Joosen en Jos Waltmans. Er lag links op het veld bij een opvallende berk een eerder die dag geschoten duif. Rechts in de singel start een drijfjacht waar een fazant wordt geschoten die achter de singel valt. Aan het eind van de drijfjacht wordt een haas aangeschoten en deze verdwijnt uit zicht.

Proef C was de proef op de Jonkers Heide, gekeurd door Jan Mastenbroek en Cor Nijssen. Er wordt een doublet eenden geschoten, waarvan er een kikdood rechts in het water van de zandwinning valt, de tweede eend is aangeschoten en vertrekt richting een achterliggende veenplas, als laatste wordt links in het bos een kraai geschoten.

Voor de 17 deelnemende combinaties (helaas was de combinatie Henk Klein met zijn labrador retriever Finch niet in staat deel te nemen) mooie uitdagende proeven, waarvoor bij alle drie proeven gold dat het aangeschoten wild als eerste moest worden binnengebracht.

De Labrador retriever  Wolfeca Bobby Comics (Cate), bleek samen met haar voorjager Jos Pieters de best presterende combinatie van deze Nimrod en ontving daarmee de felbegeerde Nimrod wisseltrofee. Maar liefst 11 combinaties slaagden erin het AA diploma te behalen.

Fotografen deze dag waren: Hannah Verhoeven, Ron Baltus, Bart Meeuwsen en Jeroen van Vliet.

Onderstaande foto’s zijn door hen ter beschikking gesteld. Door op de naam van de fotograaf te klikken kunt u alle foto’s van die dag bekijken en bestellen.