Desi, voorjager Willy Goossens

 

 

Het werd een zwarte hond

 

Ik ben Willy Goossens en ik woon in het buitengebied van het Achterhoekse dorpje Toldijk, gemeente Bronckhorst. Een van mijn grootste hobby’s is het op jacht gaan met mijn honden. Daarnaast hou ik van het trainen, africhten en het keuren van jachthonden.

IMG_3068
Dit is inmiddels mijn zevende Duitse Staande Korthaar. Mijn vorige hond Nora v.h. Wuusterveld  (eigen kennelnaam) is op tweejarige leeftijd verongelukt tijdens de jacht. Mijn jacht- en trainingsmaat Jozef Sesink heeft een hond uit dezelfde bloedlijn (v.h. Wuusterveld). Nadat bekend werd dat hij een nestje verwachtte, besloten mijn vrouw en ik om een hond uit dat nest te kopen. Het werd een zwarte hond, genaamd Desi met de roepnaam Noa.

IMG_3072

Met Noa kreeg ik voor mijn zesde keer een uitnodiging voor de Nimrod, dat voelt toch wel bijzonder. Deze keer was de beslissing om te gaan een moeilijke, aangezien Noa in december pas drie jaar wordt en nog weinig wedstrijdervaring heeft. Daarnaast hebben wij ons dit jaar kunnen kwalificeren vanwege relatief weinig concurrentie.

Toch heb ik besloten om wel te gaan, omdat er anders sinds jaren geen korthaar op de Nimrod zou zijn. Bovendien is de Nimrod dit jaar in ons mooie Gelderland en wie weet wat er mogelijk is met wat nodige geluksfactoren.

We wensen een ieder veel succes en geluk op deze dag.