Donna, voorjager Jolanda Buningh

 

En ik heb geen rijbewijs, hoe gaat dit ooit goedkomen?

 

Mijn naam is Jolanda Buningh, 56 jaar, woonachtig in Rotterdam Kralingen. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Donna is mijn eerste hond en zij is door gunning van Ingeborg van der Eijk, fokster van dit unieke exemplaar, bij ons terecht gekomen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ze de wandelhond van mijn man Robert zou worden. Hij wilde graag een blond teefje en daar was er maar een van in het nest. Dus daar was Donna…

Donna & JolandaHoe gaan wij haar opvoeden was de vraag? Het werd jachttraining bij Jaap Dansen. Al snel werd duidelijk dit is een Ferrari, zoveel passie, zoveel drive. En ik heb geen rijbewijs, hoe gaat dit ooit goedkomen?

foto: Willemien Kuenen

foto: Willemien Kuenen

Bij Jaap hebben we de basis geleerd. Daarna was het tijd voor een groter groepje. Het plezier en de ambitie groeide. We sloten ons aan bij de Jachtopleiding Utrechtse heuvelrug en bij Gerard van den Heuvel. Door diepe dalen zijn we gegaan toen de 2e A niet voor het oprapen lag. Maar als het om de MAP proeven ging was Donna in haar element. Langzaam zijn we een team geworden en kon ik haar tempo bijbenen. Ze heeft me in een moeilijke periode in mijn leven heel veel liefde gegeven en mee naar buiten genomen, ze heeft mij de natuur en de zon laten zien. Dat wij samen tot hier zijn gekomen is echt uniek en dat was niet mogelijk geweest zonder de steun van heel veel mensen die in ons zijn blijven geloven.

Heel veel dank aan: Gerard van den Heuvel, Jan-Peter Spierenburg, Dick en alle helpers van de MasterClass Utrecht, de lieve Angels waar we zoveel plezier mee hebben gehad, Erik Blankestijn, Ron Bartens, Aart de Jonge en iedereen die ik vergeten ben.

We gaan volop genieten van deze dag.