Flair van ’t Kieftendorp, voorjager Willem Veilbrief

 

Wat een feest is dat om mee te werken.

 

Mijn naam is Willem Veilbrief en ik woon in het mooie Zutphen. Als 16 jarige jongen was ik aan het voetballen op het strand toen er een Ierse setter voorbij kwam. Ik was helemaal onderste boven van de schoonheid van die hond. Een jaar later had ik er zelf een maar die mocht helaas maar 3 jaar worden. Ik had tijdens mijn militaire dienst een meisje ontmoet die in een asiel werkte en die hier van wist. Zij belde mij en vertelde dat er een nieuw huis gezocht werd voor een Ierse setter. Flair 2Ik ben die gaan halen maar heb ook gelijk het meisje wat mij belde mee genomen waar ik nu inmiddels 44 jaar mee getrouwd ben. We hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen.

Flair 1Honden is onze gezamenlijke passie en we hebben altijd een roedel honden gehad. We wandelden enorm veel maar hadden geen idee wat er allemaal in de jachthondenport mogelijk is. Dit ontdekte ik een jaar of 8 geleden toen ik met een Pointer toch maar eens een jachtcursus ging volgen. Heel leuk maar kwam er ook achter dat de jachtcursus die ik tussen Labradors volgde niet zo geschikt was voor een Pointer. Ik heb haar wel geleerd te apporteren maar hier was ze natuurlijk niet voor geboren. Waarvoor wel, dat heeft ze op jacht laten zien.

Maar inmiddels hadden de Labradors wel mijn aandacht. Dat waren best wel pittige hondjes, anders dan die ik op een wandeling tegen kwam. Ik ben me er wat in gaan verdiepen en zo kwam onze eerste labrador Flair v t’ Kieftendorp.  Wat een feest is dat om mee te werken. Dan ga je wedstrijden lopen en je hondje doet het geweldig en kom je er al snel achter dat als er iets niet goed gaat dit vaak een stommiteit van je zelf is. Ik leer wat dat betreft nog iedere dag en moet nog veel leren. Had graag vorig jaar met de eerste Map A wedstrijden ervaring op willen doen maar dit ging door de Corona niet door. Dit jaar dan maar. De start ging wat moeizaam maar na iedere wedstrijd ging het beter en eindigden we tenslotte op plek 19 van de Nimrod lijst. En toen werd het afwegen van wat ik zal doen als er iemand zou afvallen.  Dit gebeurde en ik heb de keus gemaakt er voor te gaan. Maar vind het reuze spannend.

Ik wil dan ook iedereen bedanken die mij geholpen heeft zo ver te komen. Met name Theo Cornelissen en Gerard van de Heuvel voor hun waardevolle trainingen. En mijn vrouw Eveline voor alle ondersteuning en hulp.

Rest mij verder alle deelnemers heel veel succes te wensen en een hele fijne dag met mooi hondenwerk.