Gabor v.d. Haeselaere, voorjager Kees Cleton

 

Net zo genieten als ik in de voorgaande jaren als toeschouwer heb gedaan

 

Al meer dan 15 jaar bezoek ik jaarlijks op de 2e maandag van november de Nimrod als toeschouwer. Elk jaar gehouden in een andere provincie. Vaak in de mooiste natuurgebieden die Nederland rijk is. Als toeschouwer is het dan genieten van prachtig apporteerwerk en samenspel tussen voorjager en zijn hond. Ook dit jaar is weer een prachtige locatie gevonden in Drenthe, boswachterij Gieten, met de status van Nationaal Park.

foto: Greet de Bruin

foto: Greet de Bruin

Dit jaar staan Gabor en ik binnen de lijnen van dit speelveld!

Het is een eer om hiervoor uitgenodigd te zijn. Tot de laatste MAP-A op maandag 18 oktober j.l. bleef het spannend bij de Heidewachtels welke combinatie het klassement zou aanvoeren en als eerste het uitnodigingstelefoontje van Orweja kon verwachten.

Hoe is het zover gekomen? Ook met mijn derde Heidewachtel Gabor heb ik de puppy-jachttraining bij Tea Blokland gevolgd. Hier worden je op voortreffelijke wijze de eerste grondbeginselen bijgebracht om van baas en hond een jachtcombinatie te maken. Tea verwees mij door naar Jachthondenschool Ad van Dongen.

foto: Helma vd Hamsvoord

foto: Helma vd Hamsvoord

Hier kom je terecht in een netwerk van kennis en kunde op het gebied van jachthondentraining. Met zijn helpers krijg je wekelijks op professionele wijze de meest gevarieerde oefensessies voor de kiezen, voorzien van commentaar en verbeterpunten voor hond en voorjager. Verder moet ik ook noemen en bedanken mijn trainingsmaat Leo van Geel. Wekelijks trainden we een middag samen om te werken aan tekortkomingen van onszelf en de honden. Leo ritselde altijd wel het wild (eenden en ganzen) en hield ze tussentijds koud in de vriezer.

Ik weet me op 8 november fysiek gesteund door een deel van het thuisfront en een zeer ervaren trainingsgenoot. Ik hoop dat de toeschouwers op deze Nimrod volop kunnen genieten van het hondenwerk van de 18 combinaties.