Gaby v.d. Waltakke, voorjager Erwin Kok

 

dan moet er nog heel wat gebeuren

 

Mijn naam is Erwin Kok. Ik woon samen met mijn vrouw Erika en onze drie kinderen Daan, Anne en Jorn in Barchem, een dorpje in de Achterhoek.

foto: Anne Kok

foto: Anne Kok

Toen mijn eerste hond Tara wat op leeftijd kwam, besloten we weer met een pup te beginnen. Voor je ermee op jacht kan ben je immers weer een paar jaar verder. We kochten een pup bij Erik en Fabienne te Velthuis “kennel de Waltakke”. Het werd Gaby v/d Waltakke, roepnaam Luna.

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst met Luna bij mijn ouders kwam. Ze zeiden: “Wat een mooie pup!”. Daarop zei ik: “Maar als ze net zo goed wil worden als haar voorganger, dan moet er nog heel wat gebeuren”. Met Tara had ik namelijk de Nimrod in 2010 gehaald.

Zoals veel voorjagers kennen; 2 honden en zo totaal verschillend, dat was even wennen.

De band met Luna werd al vrij snel erg hecht. Ze is echt op mij gericht. Het ging dan ook al snel goed op de proeven. Op de MAP’s heeft ze dit jaar goed gepresteerd, met als bekroning een uitnodiging voor de Nimrod. Als baasje van Tara en Luna ben ik erg trots op hun prestaties!

foto: Anne Kok

foto: Anne Kok

Om zover te komen heb je vele mensen nodig die je helpen. Bij deze wil ik graag de volgende mensen bedanken:

Jan Vredegoor en Lilian voor de puppytraining. Dit was voor mij een erg belangrijk begin. Nu in het laatste jaar de trainingsgroep van Theo Cornelissen en helpers voor de MAP-training. Dan van begin tot eind, mijn vrienden van korthaargroep Oost! Dit is een groep waar ik veel waarde aan hecht.

Voor alle hier boven genoemde groepen geld een speciaal dankwoord aan de helpers, die er soms kilometers sjouwwerk op hebben zitten om onze trainingen te verzorgen. Daarnaast mijn vader en moeder voor de steun en hulp in wat voor vorm dan ook. En als laatste, maar zeker niet op de laatste plaats, mijn gezin voor alle steun en dat zij mij altijd de ruimte geven om te kunnen trainen.

Tot slot wens ik iedereen een mooie Nimrod met mooi hondenwerk en wil ik alle deelnemers heel veel succes wensen.