Go Back White Gold, voorjager Ed Booter

 

En toen, ineens, was het zover!

 

Nee ik bedoel niet de uitnodiging om naar de NIMROD 2018 te mogen. Natuurlijk is het mooi om weer op de NIMROD te staan zoals mijn vrouw Leni (Booter) dat deed in 1984 met de Vizsla Matai Tüske en ik (Ed Booter) in 2006 met de Vizsla Vadaszfai Dani.

edkate22092018Ik bedoel het moment om over te gaan, na Duitse Staande Kortharen, Springers en Vizsla’s te hebben gehad, op de aanschaf van een labrador. De reden waarom een nieuwe hond moest worden aangeschaft was niet echt leuk. Onze laatste Vizsla bleek een niet operabele kaakwoekering te hebben en moesten wij helaas laten inslapen.

Het was tijd om een belofte in te lossen die ik ooit aan de bevriende labrador eigenaren, Dick en Bob, had gedaan. Die belofte was…….. ‘later als ik oud ben neem ik een labrador’. Zo kwam Go Back White Gold met roepnaam Kate in huize Booter terecht.

Na haar in kleine kring te hebben opgevoed tot een goed presterende jachthond, zij haalde op twee en een half jarige leeftijd in drie weekenden 3A diploma’s met resp. 97, 97 en 96 punten, kwam het moment om nu het echte werk te gaan doen.

Ik mocht komen trainen in de Masterclass van de Utrechtse Jagersvereniging- afdeling Heuvelrug. Je mag daar pas meedoen als je twee A- diploma’s hebt behaald! Ik heb nooit geweten dat er zoveel landgoederen in het Utrechtse zijn en dat Heuvelrug daar mag trainen is werkelijk een unicum.

De twee hoofdtrainers Dick en Dick met hun zonen Rick, Roy en Mark zijn een geweldig kwintet. Ze hebben alle vijf verstand van hondenwerk zodat je uit alle hoeken van het trainingsveld opbouwend commentaar krijgt. Ook de “na” trainingen waren altijd erg gezellig!

De Masterclass loopt tot het begin van het MAP- seizoen. Maar ook daarna wilde ik graag doortrainen en kwam zodoende bij Rudi Meijjer PJP2016-367terecht. Zelf heeft hij op de Nimrod in 2012 een AA-diploma behaald, dus hij weet als geen ander wat er wordt gevraagd van hond (en voorjager).

Wat mij bij Rudi het meest is opgevallen is het feit dat hij een zodanige fantasie heeft dat, ook al kom je op een plek waar je al eens geweest bent, hij opnieuw andere zeer uitdagende proeven uitzet. Er gaan trouwens 5 cursisten van deze groep naar de NIMROD!

Met alle hiervoor genoemde hulp ben ik in staat geweest om een aantal MAP-A diploma’s te halen en twee keer een MAP te winnen. Ik heb toen direct daarna besloten om de nog resterende inschrijvingen aan een ander te gunnen!

We gaan op de NIMROD dan wel de strijd aan! Dank aan allen die aan het voorlopige succes hebben bijgedragen.

Tot ziens op de NIMROD.