Google van het Muntenbos, voorjager Huub Welling

 

Google, een fijne hond om mee te werken

 

Huub 2 (2)Het komt toch als een verrassing als je uitgenodigd wordt voor de Nimrod. Na jaren van training krijg je uiteindelijk de kroon op je werk. Het begon ruim 45 jaar geleden, mijn 1e jachtakte en natuurlijk mijn 1e hond. De keuze viel op een Duitse Staande Langhaar, omdat er in mijn veld destijds veel fazanten en konijnen zaten. Na deze eerste hond volgden er nog twee langharen.Huub 1

Maar in de loop der jaren is de biotoop dusdanig veranderd dat we meer behoefte kregen aan een apporterende hond. En zo kwam in 2010 Google van het Muntenbos bij ons. Een heel ander type hond, met een zacht karakter maar een geweldige drive om te werken voor de baas, hetgeen uiteindelijk geleid heeft tot dit resultaat. Samen hebben we dit bereikt, allereerst met mijn vrouw Margriet, die ik ook met dit jacht- en hondenvirus aangestoken heb. Daarnaast de gedegen puppytrainingen bij Tea Blokland, en daarna de geweldige praktijklessen bij Rudy Meijjer en Gerard van Beek. Ook Marian Beumer begeleidde ons met een kritisch oog.

Nu we zover gekomen zijn, gaan we er op 12 november een geweldige dag van maken. We wensen de organisatie, het publiek, maar vooral alle deelnemers een sportieve dag toe!

Huub Welling