Handsome Hauke the Second off April, voorjager Femke Lagaaij

 

“Samenwerken met je hond is puur geluk”

 

Toen Charlie vier maanden oud was, stond hij al op de Nimrod. Nou ja stónd… hij hing meer. In mijn armen welteverstaan. Het speciaal voor die dag van zijn fokkers Aldo en Erna Winkels  geleende karretje was niet aan hem besteed. Hij móest en zou zien wat zich daar op die Keukenhof allemaal afspeelde. Gefascineerd volgde hij elke proef. Pas op de terugweg viel hij in slaap, vol van het prachtige hondenwerk dat we samen bewonderd hadden. Die dag tekent hem.

Nimrod 2015, foto Wilma Philippi

Nimrod 2015, foto Wilma Philippi

Charlie is leergierig, gedreven en slim. Daardoor verliep zijn opleiding min of meer vanzelf. Vlak voor zijn tweede verjaardag scoorde hij een SJP A, de volgende kwam kort daarna binnen. Hij deed het goed op allerlei soorten wedstrijden en op jacht, daardoor nam ons vertrouwen in elkaar toe. Nét drie jaar won hij een MAP A en groeide de stiekeme gedachte dat de Nimrod misschien ooit ook voor ons zou zijn weggelegd…

jeroenfotografie.nl

jeroenfotografie.nl

Wat heeft Charlie mij veel gebracht: ontelbare uren op de meest fantastische trainingslocaties, heel veel leuke, aardige, inspirerende mensen in mijn leven, troost op momenten dat dat nodig was en vooral super veel plezier! Het is puur geluk als je, zoals wij voorjagers, zo samen kunt werken met je hond, zeker wanneer je een helder doel voor ogen hebt.

We hebben genoten van de weg naar deze Nimrod-plaatsing toe. Ik dank iedereen die met ons een deel van die weg heeft afgelegd: mijn trainers en trainingsmaatjes in de eerste plaats, plus alle organisatoren, keurmeester en helpers die we onderweg tegenkwamen: hulde voor jullie inzet! Dat laatste geldt zeker ook voor het bestuur van de Nimrod Drenthe, dat door corona een extra lange adem nodig had.

Speciale dank aan Rudi Meerwijk, Theo Cornelissen & team, Wim en Marry Rijersen, Wim Deiman en Wilfred Schenk!

Ik hoop dat Charlie goed heeft opgelet, daar op de Keukenhof…

Op naar een mooie dag!