Holly of the Spring Cottage, voorjager Jos ten Vergert

 

Ik ben er nog beduusd van

 

Mijn naam is Jos ten Vergert, ik woon samen met mijn man Nico en hond Maya in Deventer.

20190811_162007Woensdagmorgen ontving ik een telefoontje van Orweja dat ik uitgenodigd ben voor de Nimrod. Wie had dit een jaartje geleden kunnen bedenken. Ik ben er nog beduusd van.

foto Maya en Jos

foto: Nico van Uitert

Jarenlang heb ik de jachthondensport van een afstandje kunnen volgen via mijn zus Els en haar man Hans. Af en toe ging ik mee als zij trainden en vond het ware magie dat, als zij hun arm naar rechts of naar links strekten, de honden dan ook die richting aannamen.
foto: Nico van Uitert[/caption]

Bijna zes jaar geleden ben ik met vervroegd pensioen gegaan en was er ruimte om zelf een jachthondje te nemen en mij te gaan verdiepen in de, voor mij, onbekende wereld van hondentrainingen. Maar eerst moest er natuurlijk een geschikt hondje komen. En dat werd Holly (roepnaam Maya) of the Spring Cottage van fokker Elly Bos. Al snel bleek dat zij een pittig, lief, slim maar ook eigenwijs hondje was. Als beginnende voorjager had ik mijn handen vol aan haar en zat ik ook geregeld met dezelfde handen in mijn haar van onmacht. Madam wilde bijvoorbeeld liever geen wild oppakken maar gaf de voorkeur aan een fris gewassen dummy.

Maar de tijd deed zijn werk: Maya en ik werden steeds meer een team en, als kers op de taart, mogen we dit jaar naar de Nimrod. En ja, er is nog heel veel te leren maar als ik achterom kijk naar onze resultaten dan ben ik daar heel trots op.

Natuurlijk bereik je dit resultaat niet als je geen goede trainers hebt. Ik wil Jan Vredegoor en Lilian van Ginkel bedanken voor de fijne puppycursus. Daar is de basis gelegd voor het latere werk. En zeker ook mijn huidige trainers: Gerard van Beek en Rudy Meijjer en alle helpers. Bedankt voor jullie kennis en passie!

Verder wil ik alle deelnemers heel veel succes wensen en dat het een prachtige en sportieve dag mag gaan worden!